We The Kings, Natives en I’ll Pick You Up in Dynamo

We The Kings, Natives en I’ll Pick You Up in Dynamo

Op 18 maart 2012 stond We The Kings als voorprogramma van Simple Plan in het Klokgebouw, Eindhoven. Nu, bijna een jaar later, trad de band voor het eerst als hoofdact op in Nederland. Dit deden zij samen met Natives en I’ll Pick You Up in een uitverkochte Dynamo, Eindhoven.

De heren van I’ll Pick You Up kregen de eer om de avond te openen. De band speelde een strakke set met nummers als “The Sound Of Breaking” en “Believe Me When I Say That I Can Change” en hun laatste single “Against The World” werd ook vol enthousiasme ten gehore gebracht. Leuk was ook dat de band een cover-medley speelde waarin o.a. “Starships” van Nicki Minaj voorbij kwam. Hoewel gitarist Cas van Spronsen af en toe de fout in ging, was het een goed optreden.

Als tweede voorprogramma werd verzorgd door de Britse band Natives. Deze band heeft al vaker tours gedaan met o.a. Mayday Parade en is hard op weg naar internationale bekendheid, maar over Nederland hoeven zij zich voorlopig geen zorgen te maken. De band wordt met groot enthousiasme verwelkomd door het publiek en speelde een krachtige, strakke set. Tijdens de show bracht de band veel energie over naar het publiek waardoor er lekker mee gesprongen en geklapt werd, Natives is een goede opwarmer.

Zodra het podium was omgebouwd voor We The Kings startte het intro, “Ni**as in Paris” van Jay-Z en Kanye West, en liep elk bandlid rustig het podium op om zich klaar te maken voor “She Takes Me High”. Travis Clark en Coley O’Toole hadden de moeite genomen om een paar zinnen Nederlands te leren en lieten dit dan ook een aantal keren horen. Het is de tweede keer dat de band in Nederland optrad, maar wel de eerste keer als headliner. Zij vertelden dan ook vol trots dat dit hun eerste headlining show is in Europa. Veel bands lijken niet te weten dat het Verenigd Koninkrijk ook onderdeel is van Europa, maar dat maakt helemaal niet uit.

Naast oudere nummers als “We’ll Be A Dream” en “What You Do To Me”, kwamen ook nummers van het nieuwste album voorbij. Zo speelde We The Kings onder meer “Friday Is Forever” en “Say You Like Me”. Frontman Travis vertelde halverwege de set dat hij tijdens de hele UK tour, die vlak voor deze show plaatsvond, ziek was. Hij zei ook nog niet helemaal hersteld te zijn, Travis liet het publiek dan ook veel meezingen. De uithalen gingen niet altijd even lekker, maar dat deed weinig af aan het feit dat het een erg toffe show was. De band weet precies hoe zij op het publiek moeten inspelen en hebben erg goede nummers op hun naam staan.

Tussendoor verscheen er plots een meisje op het podium, waardoor Travis de show stil legde. Toen hij het meisje vroeg wat ze van plan was, antwoordde zij dat ze graag voor het eerst wilde stagediven. Toen het meisje een poging waagde, zei Travis: “No, don’t let yourself fall, just fucking go for it!”. De rest is geschiedenis.

Toen het vijftal het podium uiteindelijk verliet, liet het publiek merken nog niet klaar te zijn met de band. Na een aantal WE WANT MORE’s verschenen de heren weer op het podium en speelden zij het nummer “Check Yes Juliet” als toegift.

Gallerij

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding