Libratone Zipp: de volledig draadloze AirPlay-speaker

Libratone Zipp: de volledig draadloze AirPlay-speaker

Muziek luisteren is iets wat je dagelijks doet. Voor sommigen is de kwaliteit van een speaker daarom ook erg belangrijk. In september introduceerde het Scandinavische merk Libratone de eerste volledige draadloze AirPlay-speaker ooit. De Libratone Zipp. Deze speaker wekt met een vraagprijs van €449,- hoge verwachtingen op, maar is de Libratone Zipp dat wel waard? DutchScene testte ‘m voor je uit!

Extreem goed geluid
Vanaf het moment dat de Libratone Zipp goed ingesteld was en via AirPlay werkte werd ik verbaasd door het extreem goede geluid wat de speaker produceert. Hoewel ik op het eerste moment van mijn stoel af viel omdat ik er niet bij stil stond dat het iTunes volume ook het volume van de speaker is en A Day To Remember mij snoeihard wakker schudde, werden mijn verwachtingen zwaar overtroffen. Zo’n warm en rijk geluid. Hoe kan een compacte, draadloze speaker dit nou produceren? Dit is natuurlijk alleen maar positief.

Foto: Libratone

Volledig draadloos
Weg met alle kabels! Als je een Apple computer of iOS apparaat hebt is de Zipp volledig draadloos. Of je moet hem opladen, dan heeft hij uiteraard wel een snoertje nodig, maar zelfs hier is over nagedacht: de kabel van de oplader moet namelijk in de onderkant van de speaker gestopt worden waar ook een speciale groef is gemaakt zodat het niet al te veel opvalt.

Hoogwaardig design
Naast dat  het geluid een genot voor je oren is, is de speaker ook een mooie toevoeging aan je meubilair. Er is een achttal covers beschikbaar in verschillende kleuren, die allemaal zijn gemaakt van Italiaanse wol. Ook heeft de speaker een lederen band waaraan je hem makkelijk kunt meenemen.

Foto: Libratone

De prijs

Misschien is het even sparen voordat je een Libratone Zipp kunt kopen, want de speaker kost namelijk €449,-. Als je naast de drie meegeleverde covers nog meer kleuren wilt mag je hier €49,- per cover voor betalen in de webshop van Libratone. Dit is natuurlijk allemaal ontzettend veel geld als je enkel een bijbaantje hebt, maar ondanks dit feit is het wél een erg goede speaker die hoogstwaarschijnlijk jaren mee zal gaan. Een duurkoop vind ik het dan ook niet, je krijgt er namelijk veel voor terug.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding