Top 3: Beste albums van 2012 volgens onze crew

Top 3: Beste albums van 2012 volgens onze crew

Hoewel we er voorheen niet echt aan mee deden, heeft dit jaar de hele crew van DutchScene een top 3 samengesteld van zijn of haar favoriete albums uit 2012. Wij zijn ook benieuwd naar jouw top 3 van favoriete albums uit 2012, laat deze hieronder in een reactie weten!

Stanley:
1. Coldplay – Live 2012
Ik ben van mening dat Coldplay één van de beste bands ter wereld is en vind zowel de CD als DVD geweldig om naar te kijken/luisteren.
2. The Maine – Pioneer & The Good Love
Met Pioneer & The Good Love heeft The Maine een geheel eigen sound gecreëerd die uniek is.
3.  Papa Roach – The Connection
Papa Roach is altijd al één van mijn favoriete bands geweest en ook deze keer stellen ze mij niet teleur. Op dit album staat geen enkel nummer die ik niet kan waarderen.

Kevin: 
1. Coldplay – Live 2012
Coldplay is naar mijn mening een van de beste bands ter wereld. Op dit live album staan dan ook veel goede tracks. Ook de live DVD van dit concert is een grote aanrader om te bekijken.
2. The Script – #3
#3 is weer een typisch The Script album. Mijn favoriete nummer op dit album: ‘Six Degrees of Separation’. Ik was alleen een beetje sceptisch over ‘Hall of Fame’. Ik ben namelijk totaal geen fan van Will.i.Am. Gelukkig is er op internet ook een versie te vinden zonder Will.i.Am.!
3. Of Monsters and Men – My Head Is An Animal
Het debuutalbum van Of Monsters And Men en de verassing van 2012. Het beste nummer van dit album vind ik ‘Little Talks’.

Janneke:
1. Papa Roach – The Connection
Deze band overtreft zichzelf keer op keer, The Connection is absoluut hun beste album tot nu toe. Alle nummers klinken stuk voor stuk lekker. Wat ook een pluspuntje is, is dat Papa Roach live ontzettend goed is.
2. Walk The Moon – Walk The Moon
Ik ben ervan overtuigd dat Walk The Moon de wereld in 2013 gaat veroveren. Deze talenten hebben ontzettend vrolijke nummers die lekker in het gehoor liggen en zijn live minstens net zo goed als op het album.
3. The Maine – Pioneer & The Good Love
The Maine heeft met dit album een geheel eigen stijl en sound ontwikkeld. Deze heren zijn enorm gegroeid na hun album Black & White en weten zelfs van een nummer Cyndi Lauper, “Girls Just Wanna Have Fun”, een geheel eigen nummer te maken. Wanneer je hun documentaire kijkt zie je ook hoe dit komt, Pioneer & The Good Love is namelijk gemaakt in eigen beheer en de band schudde zich ermee los van hun toenmalige label. Goede keuze!

Nienke:
1. All Time Low – Don’t Panic
Ik vind dit hun beste album en er zit eigenlijk niet één nummer bij wat ik niet leuk vind. Alle nummers zijn goed op hun eigen manier.
2. Only Seven Left – Anywhere From Here
Op dit album zie je de grote verandering die de band heeft doorgemaakt door de jaren en door de komst van nieuwe zanger Bjørgen. Het is een album vol met lekkere popliedjes.
3. Yellowcard – Southern Air
Ik vind Yellowcard gewoon een geweldige band, en dit album overtreft zijn voorganger. Op dit album is een goede balans gevonden tussen harde up-tempo nummers en rustige emotionele nummers. Vooral nummers als “Telescope” en “Ten” vind ik heel mooi.

Narita:
1. Enter Shikari – A Flash Flood Of Colour
Ze overtreffen zichzelf keer op keer, dit is tot nu toe hun beste album en ik weet niet of ik het overleef als ze iets maken dat nog beter is. Goede genre-crossover.
2. Ladyhawke – Anxiety
Catchy, herkenbare teksten, weliswaar popmuziek maar wel bijzonder goede popmuziek.
3. Blood On The Dancefloor – Evolution
Hun eerste album met sterke lyrics in plaats van de gebruikelijke ‘seks! idgaf wat je van me vindt zolang ik mijn seks maar krijg! oja, seks!’, terwijl ze instrumentaal wel goed blijven, de clips bij dit album zijn ook allemaal heel tof.

Mike:
1. Hot Water Music – Excisted
Ik ben al jaren fan van deze band. Na hun reünie in 2008 was ik erg benieuwd naar nieuw werk. Toen kwam Excisted. Een geweldige plaat. Niet alleen omdat het jeugdsentiment is voor mij, maar ook gewoon omdat het album van begin tot einde blijft boeien en blijft knallen. In mijn ogen, zonder twijfel de beste plaat van dit jaar.
2. Apologies I Have None – London
Ik kan niet veel vertellen over dit album, geef het een luisterbeurt! Ik kende de band niet tot ik dit debuutalbum voorbij zag komen. Ik gaf het een kans en was meteen verkocht. Super album. Niks op aan te merken.
3. We Are The Ocean – Maybe Today, Maybe Tomorrow
We Are The Ocean is met dit album een hele andere weg ingeslagen. Nadat Dan Brown, die de screams voor zijn rekening nam, de band verliet, was iedereen denk ik wel benieuwd naar hoe het zou worden. Veel mensen waren zelfs bang dat het 10 keer niks zou worden. We Are The Ocean heeft bewezen dat het een rockband is die niet onder doet voor bands als Foo Fighters en Queens Of The Stone Age. Een ijzersterke plaat dit. Tevens was hun show in Dynamo te Eindhoven één van de beste shows die ik dit jaar gezien heb.

Laurens:
1. Thousand Foot Krutch – The End Is Where We Begin
Ik vind dit het tofste album van de band tot nu toe! Er zit niet één nummer bij die niet leuk is en ik kan ze allemaal meezingen.
2. Disciple – O God Save Us All
Alweer het tiende album van de band, maar ze blijven zooo vet! Super knap dat je na 20 jaar nog zulke muziek kan maken. Live ook gruwelijk trouwens.
3. Anberlin – Vital 
Voor mij één van de grootste verassingen dit jaar. Ik was nooit echt een fan van de band, maar door dit album ben ik helemaal om. 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding