Lucas Hamming – Green Eyed Man

Lucas Hamming – Green Eyed Man

Lucas Hamming kennen jullie misschien als finalist van Only Seven Left’s Zanger Gezocht wedstrijd, of van zijn rol in de film Lover Of Loser. Binnenkort kan Lucas ook een solo EP toevoegen aan zijn carrière. Op 16 januari zal de EP uitgebracht worden tijdens een releaseparty in Paradiso. De EP Green Eyed Man bevat vier nummers, die ik allemaal zal bespreken.

“Once I Tumble Down” is het eerste nummer. Het intro, dat meteen met zang begint, is rustig en veelal a capella. Af en toe komt er wel wat gitaar tussendoor. Hoe verder het nummer vordert hoe krachtiger de vocals worden. Van het begin tot het einde zijn de vocals emotioneel, of ze nou rustig en zacht zijn of krachtig en hard. Er zitten meerdere instrumentale stukjes in het nummer, die vooral op de gitaar gespeeld worden. Ook in deze stukken zit verschil tussen rustige zachte stukken en krachtige harde stukken die het volgende couplet inleiden.

Het tweede nummer is de titeltrack, “Green Eyed Man”, en tevens de eerste single van de EP. Dit nummer begint met een rustig gitaarintro. Als de zang begint wordt de gitaar in eerste instantie zachter zodat de dan nog zachte vocals er goed bovenuit komen. Als de vocals harder worden, wordt de gitaar dit ook weer. Het nummer bouwt rustig op naar een soort climax met meerdere instrumenten en steeds krachtigere vocals. Als deze climax eenmaal bereikt is wordt het voor het grootste deel van het nummer vastgehouden. Aan het einde worden beide de gitaar en de vocals weer rustig zoals het nummer ook begon en wordt er opnieuw opgebouwd naar de eerder genoemde climax. Als deze bereikt is volgt de rustige outro.

Het derde nummer heet “Morning Song”. Ook dit nummer begint met een rustig maar mooi gitaar intro, dat al snel bijgesprongen wordt door rustige, zachte en emotionele vocals. In dit nummer wordt ook een soort achtergrondkoor gebruikt wat de emotie van het nummer voor mij versterkt. Ditzelfde doet de tweede stem die je later in het nummer hoort. Aan het einde van het nummer wordt er nog een outro gespeeld op gitaar, die mij dacht denken dat het vorige nummer al begonnen was.

Het laatste nummer van de EP heet “Scratching The Surface”. In dit nummer komt de rustige gitaar ook weer terug, gecombineerd met drums. In dit nummer spreken de vocals me aan, die toch weer net wat anders klinken dan in de voorgaande nummers. Dit nummer wordt halverwege een stuk harder dan dat we eerder op de EP gehoord hebben, wat ik wel kan waarderen. Het nummer eindigt met, na het hardere instrumentale stuk, nog een keer het refrein waarin ook weer naar een soort climax toegewerkt wordt, en eindigt met een mooie uithaal. “Scratching The Surface” is mijn favoriet van de EP.

Beoordeling: 9

Green Eyed Man is een goede EP met mooie, emotionele en veelal akoestische nummers. Het is compleet anders dan de liedjes die ik Lucas met Only Seven Left heb horen zingen. Hij heeft een compleet eigen stijl ontwikkeld die goed bij hem en zijn stem past.

Label: Lucas Hamming
Releasedatum: 16 januari 2013

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding