Manu Armata – From The Heart In Your Face

Manu Armata – From The Heart In Your Face

Manu Armata is een vierkoppige hardcore band uit Harlingen die in 2007 is ontstaan. Zij hebben dit jaar hun tweede EP, genaamd From The Heart In Your Face, uitgebracht. Hun eerste EP stamt uit 2010 en heet No Victory Without Strife. De band vergelijkt hun eigen muziek met artiesten als Hatebreed, Madball, Terror en Strife. De EP bevat vier nummers.

Het eerste nummer van deze tweede EP is gelijk de titeltrack, “From The Heart In Your Face”. Het nummer begint meteen al met een strak en hard intro, en dit houden ze het hele nummer vast. “From The Heart In Your Face” is een lekker up-tempo nummer met sterke vocals. De instrumentale partijen klinken ook erg goed. Het nummer geeft meteen duidelijk aan wat we van de EP kunnen verwachten. De strakke vocals en instrumentale delen die je hier hoort, hoor je in alle nummers terug.

Het tweede nummer van de EP heet “Clenched”. Net als bij het vorige nummer is ook dit een flink up-tempo nummer. De gitaarpartijen zijn stevig en ondanks dat de gitaarpartijen hard zijn komen de vocals er ook nog goed boven uit.

“Unworthy” is het derde nummer. Wat ik heel goed vind aan dit nummer is de gitaar in het intro. De gitaarpartij spreekt me erg aan. De gitaarpartijen die in het intro gebruikt worden komen later weer terug. Dit maakt “Unworthy” toch wel tot mijn favoriet van de EP.

Het laatste nummer van de EP heet “Existence is Futile”. Net zoals de rest van de EP is ook dit weer een erg strak nummer. In dit nummer spreken vooral de instrumentele partijen me aan. De strakke gitaar- en drumpartijen die niet onder de vocals verdwijnen, maar toch nog duidelijk te horen zijn, maar ook de vocals die ook goed boven de instrumenten uit weten te komen en het nummer daardoor een vlot geheel maken.

Beoordeling: 8

Van het begin tot het einde is deze EP lekker hard, voor degenen die er van houden. De EP is goed geproduceerd en de bandleden weten het beste uit hun instrumenten naar boven te halen waardoor een goed, strak en hard geheel ontstaan is.

Je kunt de hele EP hier gratis downloaden.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding