Blink-182 – Dogs Eating Dogs

Blink-182 – Dogs Eating Dogs

Blink-182 is weer helemaal wie ze willen zijn. Sinds de breuk met het label Interscope voelt de band zich weer vrij en nemen zij zelfs weer met elkaar de muziek op. Met de 20 jaar ervaring besloten zij namelijk voortaan zelf hun muziek uit te gaan brengen en de eerste self-released EP is er dan ook: Dogs Eating Dogs.

De EP wordt geopend met het nummer “When I Was Young” die start met een opbouwend intro, maar na ongeveer één minuut zijn de roots van de band weer te horen. Waar de openingstrack wat rustiger blijft knalt titeltrack “Dogs Eating Dogs” er goed in. Hoewel de muziek makkelijk weg luistert gaat de tekst wel iets dieper als het hele oude materiaal, denk aan “Fuck A Dog” of “When You Fucked Grandpa”, maar Mark Hoppus heeft dan onlangs ook laten weten dat deze muziek representeert wie zij als 36 jarigen zijn.

“Boxing Day” werd al eerder online gezet door de band en is een folky kerstnummer wat voor een grote afwisseling op de EP zorgt. Wel laat het zien dat de band ook een andere kant kan inslaan, maar eigenlijk wisten wij dit al!

Dogs Eating Dogs wordt afgesloten met het nummer “Pretty Little Girl” waarin de met Travis Barker bevriende rapper Yelawolf te horen is. Het nummer is een goede afsluiter van de EP waar Blink-182 een nieuw hoofdstuk van hun carriere ingaat en laat ons dan ook verlangen naar het studioalbum die naar alle waarschijnlijkheid eind 2013 uit zal komen.

Beoordeling: 8

Blink-182 heeft er verstandig aan gedaan hun label aan de kant te schuiven. De band is weer wie ze willen zijn en dat is dan ook duidelijk te horen. Hoewel de release van het nieuwe album nog ver weg is, wekt Dogs Eating Dogs nieuwsgierigheid naar meer op. Dat betekent echter niet dat dit zomaar een voorproefje is, deze EP is een statement. Deze EP is Blink-182.

Label: Blink-182
Releasedatum: 18 december 2012
Verkrijgbaar via: iTunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding