Wasted Bullet – Arrogance. Ignorance.

Wasted Bullet – Arrogance. Ignorance.

De geruchten gingen dat de band zou stoppen. Op een gegeven moment werd er zelfs geroepen dat de bandleden uit elkaar zouden gaan en een nieuwe band zouden starten, waarna ze poppunk zouden gaan spelen. Maar de Nederlandse metalcoreformatie Wasted Bullet bewees in september het tegendeel, door een gloednieuwe EP uit te brengen, genaamd Arrogance. Ignorance. Wat we op deze EP niet meer zullen horen zijn teksten over mislukte relaties en gebroken harten, maar wel uitingen over bijvoorbeeld seksueel misbruik, geloofsovertuigingen en de (consumptie)maatschappij waarin we leven.

Het eerste nummer op de EP, ‘Teach Your Children Well’, is een krachtige instrumentale binnenkomer. Het begint met ‘Amazing Grace’, het Amerikaanse volkslied. Daarna is er een intro wat begint met gitaargepingel, maar uitkomt bij een stevige combinatie van verschillende instrumenten. Het klinkt bijna als een ‘boze’ overgang naar nummers waarin wordt aangeschopt tegen de maatschappij waarin we leven. Dit is terug te horen in het nummer ‘Holy Water’, waarin de heren ingaan tegen alles wat met religie te maken heeft, met teksten als “Man made religion to control”. Dan volgt met ‘Birth’ een interlude, die bijna naadloos over gaat in het nummer ‘Life (And Other Things You Can’t Comprehend)’, het hardste nummer van de EP. Het nummer bevat vooral veel gescream en ruige gitaren, ondersteund door stevige en snelle drums.

Het vijfde nummer heeft de titel ‘If Genghis Was A Hardcore Band’, begint knetterhard, en voelt bijna hatelijk aan. De woede die de band wil overbrengen is echt terug te horen in het nummer, zeker in het begin. Hoe verder het nummer vordert, hoe melodieuzer het nummer wordt. Waarna het direct overgaat in ‘Trembling Hands’, wat na een rustige opbouw weer uitgroeit tot een stevig nummer met een hoog tempo. Het laatste nummer van de EP is ‘Requiem’, een sterke afsluiter die redelijk in de buurt komt van het oude werk van de band.

Beoordeling: 8

We kunnen concluderen dat de EP muzikaal ontzettend sterk is, zeker in vergelijking met andere Nederlandse bands van dit genre. Het stevige geluid van de nummers zit goed in elkaar en je hoort dat er goed is nagedacht over bepaalde riffs en solo’s. Daarnaast is de band zeker gegroeid in vergelijking met vorig materiaal. De EP is voor liefhebbers van metalcore zeker een aanrader!

Label: Wasted Bullet
Releasedatum: 13 september 2012
Verkrijgbaar via: Gratis download

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding