Her Bright Skies – Rivals

Her Bright Skies – Rivals

Rivals van Her Bright Skies is een elf nummers rijk album waarop de Zweedse band zich van hun beste kant heeft laten horen. Vergeleken met ouder materiaal hebben ze dezelfde sound behouden, maar zijn ze duidelijk gegroeid. Waar het eerste full-length album A Sacrament; ill city deed denken aan Black Veil Brides, is Rivals duidelijk 2012 – aan het eind van het jaar begint het nu op te vallen dat alle albums van dit jaar iets met elkaar gemeen hebben. Ook is duidelijk dat de producers die meewerkten aan dit album hun invloed duidelijk op een goede manier hebben toegepast:

“Working Class Punx” straalt dat meteen al uit; het nummer gaat over rebellie, heeft een goede melodie, en filtert het woord ‘fuck’ uit door de laatste drie letters niet uit te spreken – heel rebels. Een van de eerste dingen waar ik aan dacht bij het luisteren van dit nummer is de film The Runaways, de sfeer is namelijk hetzelfde.

“Up & Away” interpreteer ik echter als een heel positief nummer dat duidelijk laat zien waar de band toe in staat is. Hard, maar catchy, en het nummer is al met al duidelijk een geheel. Daarnaast spreken de lyrics van het refrein me persoonlijk ontzettend aan.

“Lovekills”, het vierde nummer van het album en tevens de eerste single, begint rustiger. De lyrics zijn in de eerste helft van het nummer weer erg sterk, en hoewel de tweede helft catchy is, is dat wel ten koste gegaan aan de tekst.

Titeltrack “Rivals” doet het ook goed en is eigenlijk een heel wisselvallig nummer dat van ‘Het boeit me niet wat je denkt!’ naar ‘Ik mis je’ gaat, muzikaal gezien, zonder aandacht van de luisteraar te verliezen. Piano? Check. Harder instrumenteel werk? Check. Emotionele bridge? Check, duh.

Afsluiter “Sweet Sweet Revenge” houdt de ‘Wie het laatst lacht, lacht het best’ sfeer van het album nog even in stand, met een extra shoutout naar de backing vocals: Die zijn bijzonder goed. Uithalen hadden iets minder gekund, puur omdat de vocals op een bepaald moment instrumenten beginnen te overheersen; dat is nergens voor nodig.

Beoordeling: 7

Al met al is Rivals gewoon een goed album, afgezien van een paar schoonheidsfoutjes waar je wel overheen luistert als je niet al te kritisch bent. De ‘Ik ben rebels en cool, fuck you’ sfeer overheerst, iets wat eigenlijk heel leuk is. Ik ben benieuwd naar hun volgende album; zullen ze de grens van underground naar bekend tegen die tijd al overschreden hebben? Ik gun het ze.

Label: Panic & Action
Releasedatum: 18 januari 2013
Verkrijgbaar via: Bol.com of Free Record Shop

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding