Boys Like Girls – Crazy World

Boys Like Girls – Crazy World

Crazy World is het derde studioalbum van Boys Like Girls en zal vanaf 11 december 2012 in de winkels liggen. De band heeft drie jaar de tijd genomen voor de opvolger van Love Drunk en slaat met dit album een nieuwe weg in.

Het album opent met het nummer “The First Time”, een nummer met een catchy melodietje en een makkelijke tekst over eerste indrukken en het ontmoeten van een oude vriend. Dit betekent echter niet dat het een slecht nummer is, maar misschien hadden ze beter een nummer met meer power als openingstrack kunnen kiezen. Een nummer met power vind ik echter op de rest van het album ook niet terug.

Boys Like Girls is een stuk rustiger en volwassener geworden, dit is samen met een boyband-sound duidelijk te horen op dit album. “Cheated” had dan ook zo een nummer van One Direction kunnen zijn.

Pas bij het negende nummer, “Take Me Home”, krijg ik het gevoel dat ik naar Boys Like Girls aan het luisteren ben. Dit gevoel blijft ook nog hangen bij “Red Cup Hands Up Long Brown Hair” maar gaat bij afsluiter “Hey You” onmiddellijk weer weg. Boys Like Girls is, naar mijn mening, te radiovriendelijk geworden. Het hele album kan dan ook zo opgenomen worden in de playlist van Sky Radio.

Beoordeling: 6

Al met al mist Crazy World de power die ik had verwacht. Boys Like Girls is altijd al poppy geweest, maar dit album is naar mijn mening overgeproduceerd. Je zou het kunnen zien als All Time Low’s Dirty Work, maar zelfs daar is nog afwisseling tussen nummers aanwezig.

Label: Columbia
Releasedatum: 11 december 2012
Verkrijgbaar via: Bol.com of Free Record Shop

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding