Papa Roach en Stone Sour in de Melkweg

Papa Roach en Stone Sour in de Melkweg

Op vrijdag 7 december stopte de co-headlining tour van Papa Roach en Stone Sour in de Melkweg te Amsterdam. Dit concert vond plaats in The Max, de grootste zaal van de Melkweg, en was helemaal uitverkocht. Zelfs het slechte weer wist de bezoekers niet tegen te houden, de hele zaal en zelfs de balkons stonden vol. 

Toen het voorprogramma, Hounds, begon was dit echter nog anders. Tijdens de eerste nummers stond er buiten nog een verbazingwekkend lange rij, waardoor de band slechts voor een halfvolle zaal stond op te treden. Het publiek zelf leek dit niet heel erg te vinden, aangezien de heren van Hounds niet erg in de smaak leken te vallen. Sterker nog, het publiek leek opgelucht toen de band aankondigde hun laatste nummer te gaan spelen. Hoewel de energie er bij de band redelijk in zat, wisten zij dit helaas niet over te brengen op de rest van de zaal.

Dit zorgde ervoor dat, toen de zaal voller stond, het publiek aan het begin van de set van Papa Roach ‘een beetje slaperig was’, zoals zanger Jacoby Shaddix liet weten. De mannen openden hun set met de eerste single van het nieuwe album, “Still Swingin”. Al vanaf de eerste woorden die Shaddix ten gehore bracht, zette de band een topshow neer. Wanneer je bij Papa Roach in het publiek staat, blijf je toch naar de frontman kijken, die tijdens de show met zijn wilde maar goed geplaatste gebaren de meeste aandacht trekt.

Dit doet overigens niet af aan de rest van de band, vanaf het begin tot het einde klonken de mannen even goed als op de albums. Papa Roach speelde nummers als “Silence Is The Enemy”, “Burn”, “Where Did The Angels Go” en één van Shaddix’ favorieten, “Hollywood Whore”. Ze maakten een goede mix tussen de nieuwe en oudere nummers, iedereen kon mee zingen en na drie nummers was het publiek alles behalve slaperig. De lichtshow sloot perfect aan op de muziek, zoals je van een band als Papa Roach dan ook wel mag verwachten. In het midden van de zaal vond een bescheiden mosh pit plaats en gedurende de rest van de set vroeg de band regelmatig om fist pumps en devil horns. De band had een vrij korte set en leek het na iets meer dan tien nummers te hebben gehad. Zij sloten hun optreden af met hun bekendste nummer “Last Resort” en verlieten het podium vervolgens vrij abrupt.

Nadat het podium gereed was gemaakt, kwam de laatste band van de avond op. Stone Sour opende met hun nummer “Gone Sovereign”, die afkomstig is van hun album House of Gold & Bones – Part 1, die in oktober uit kwam. Dat de band blij is met het eindproduct is te merken, zo werden onder meer ook de nieuwe nummers “Absolute Zero”, “A Rumor Of Skin” en “RU486” over de bühne geblazen.

De heren, die al sinds 1992 een band vormen, worden dit jaar  alweer 10 jaar vergezeld door Slipknot-frontman Corey Taylor en zijn niet vies van een feestje. Stone Sour leek er meer zin in te hebben dan Papa Roach, onder het genot van een biertje kon je even de wereld buiten de zaal vergeten.

Na 12 nummers verlaat de band kort het podium om hierna terug te komen voor een toegift. Tijdens deze toegift liet de band een rustigere kant zien terwijl zij de nummers “Bother” en “Trough Glass” speelden. Het concert werd afgesloten met het nummer “30/30-150”.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding