The Royal – Origins

The Royal – Origins

De band bestaat pas sinds kort, heeft weinig tot geen shows gespeeld. Wel hebben zij in korte tijd al 3000 likes op Facebook gekregen en werd hun eerste single meer dan 4000 keer geluisterd op Youtube, heeft onlangs hun eerste EP uitgebracht en werd onlangs door de band Confession als ‘heavy’ beschouwd. Vijf jonge gasten uit ons eigen landje, die van plan zijn iedereen omver te blazen met hun knallende metalcore/melodic hardcore. We hebben het hier over The Royal.

Deze EP bestaat uit een intro en vijf knallende tracks. Met deze EP bewijzen de jonge mannen niet alleen te beschikken over agressie, maar ook over een flinke dosis talent.

Het eerste nummer op deze EP is de ‘Intro’. Loeiende sirene’s gevolgd door een rustig stukje gitaar, om vervolgens het officiële startschot van deze EP te geven met een flinke dosis instrumentaal geweld. Een perfecte opener voor een hopelijk perfecte EP.

‘Valor’ is het tweede nummer op deze EP. Vanaf het begin is duidelijk dat dit geen vriendelijk nummer zal worden. Een duistere melodie, instrumentaal geweld en vervolgens vocals waar je bang van wordt! Alles aan deze track klopt gewoon.

Het derde nummer is ‘Disarray’. Bijzonder aan dit nummer zijn voornamelijk de guest vocals van Mees Vullings. Het nummer begint, net zoals de andere nummers, hard. Later volgt er onverwachts toch een rustig instrumentaal stukje. Ondanks dat het een verrassing is, lopen de harde en zachtere stukken in dit nummer wel degelijk goed in elkaar over. Ook ‘Disarray’ is weer een erg goede track.

‘Empire’ is het vierde nummer op de tracklist. Dit nummer werd eerder al online gezet en is inmiddels meer dan 4000 keer beluisterd op youtube. Dit vierde nummer springt er echter niet uit. Ook deze is bruut, begrijp me niet verkeerd, maar er valt vrij weinig over te vertellen.

Het laatste nummer, tevens de titeltrack, ‘Origins’, heeft een rustige intro. Op deze intro volgt weer een potje instrumentaal geweld. Goed geweld. Perfect geweld. Met tranen in de ogen neem ik afscheid van deze EP. Tranen in de ogen, omdat dit de laatste track van deze EP is.

Conclusie:
Deze EP is perfect in elk opzicht. Deze band is zeker klaar voor de festivals. Persoonlijk denk ik dat ik te enthousiast ben over deze EP, om er een fatsoenlijke review over te schrijven. Deze EP laat me verlangen naar meer. Deze band kan, onder andere, Nederland overeind houden in barre tijden.

Beoordeling: 9,5

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding