Blitz Kids – Never Die

Blitz Kids – Never Die

Met Never Die zet Blitz Kids zowel een stevig tweede album als een duidelijk statement neer: They’re here to stay. De Britse rockers hebben slechts zes tracks – het aantal van hun tweede album – nodig gehad om mij te overtuigen van hun talent.

Het eerste nummer, You’re Dead To Me, straalt van alle hoeken positieve woede uit richting welke backstabber dan ook. De lyrics van dit nummer zijn voor iedereen wel te herkennen en de sterke vocalen doen denken aan Ian Watkins, de frontman van Lostprophets. Dit wordt door de rest van de band instrumentaal alleen nog maar versterkt.

De derde track, Strangers with Memories, is bijna net zo sterk als You’re Dead To Me. De refreinen blijven sterk, maar daartussen lijkt de melodie te verzwakken. De lyrics maken dit echter goed en zijn zowel persoonlijk als herkenbaar.

Titeltrack Never Die sluit het album af. Last, maar zeker niet least: Wellicht is dit nummer wel het beste van alle zes. Emotionele lading all over, muzikaal een kunstwerkje. Goede zang met goed toegepaste backing vocals en dezelfde instrumentale sterkte als op (bijna) alle andere tracks. Goed gedaan, Blitz Kids. Goed gedaan.

Beoordeling: 8

Al met al is dit een van de sterkste albums van een onbekendere band. Blitz Kids heeft een heel eigen geluid wat toch doet denken aan grotere bands als We Are The Ocean en Lostprophets. Hun plek in de voorprogramma’s van zowel Mayday Parade als D.R.U.G.S. hebben ze zonder bezwaar verdiend: Wanneer horen we nog meer van deze heren?

Label: Hassle Records
Releasedatum: 30 november 2012
Verkrijgbaar via: Bol.com of Free Record Shop 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding