Only Seven Left en Valerius in Patronaat

Only Seven Left en Valerius in Patronaat

Op zaterdag 17 november stopte de co-headlining tour van Only Seven Left en Valerius in het Patronaat te Haarlem. Niels Littooij, beter bekend als Nielson van het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter van Nederland, verzorgde die avond het voorprogramma.

Om half acht opende Nielson de avond met zijn bekendste nummer, “Beauty & The Brains”. Hierop volgden covers van Doe Maar en Volumia, die Nielson had aangepast naar zijn eigen stijl. Hoewel ik zelf niet of nauwelijks van Nederlandstalige muziek houd, wist de kwaliteit en de sfeer bij dit optreden mij toch te overtuigen. Het nummer “Je kent me niet eens” kwam later ook voorbij. Dit nummer wijkt iets af van de anderen die we deze avond voorgeschoteld kregen, in dit nummer wordt namelijk het grootste deel van de tekst gerapt. Naast het feit dat de muziek lekker in het gehoor ligt, is de tekst ontzettend grappig en catchy. Dat Nielson nog niet erg veel nummers in zijn repertoire heeft, bleek toch een lichtelijke teleurstelling voor het publiek toen zij duidelijk lieten merken dat zij meer wilden horen. Om de fans tevreden te houden, speelde de zanger nog een keer “Beauty & The Brains”.

Na een korte pauze tussen beide acts betrad Valerius het podium. De band gaf een leuke show en had een vrolijke toetsenist. Onze aandacht wisten ze echter niet vast te houden. Wel een grappig feitje aan het optreden van Valerius is dat de heren van De Jeugd van Tegenwoordig even een kijkje kwamen nemen. De band begon met nieuwer materiaal, maar later kwamen ook oudere nummers als “She Doesn’t Know” aan bod. Het publiek leek hierover enthousiaster te zijn. De band speelde wel strak en het geluid was prima.

Toen het podium was omgebouwd voor Only Seven Left en de doeken open gingen, startte de band hun intro. De heren openden sterk en speelden veelal nummers van het nieuwe album Anywhere From Here. Onder andere “Turn Your Head Around”, “Safe To Say” en “Love Will Lighten The Dark” stonden op de setlist. Ook is er tijd gemaakt voor een kleine cover medley waarin de band onder meer Rihanna’s “We Found Love”, “Call Me Maybe” van Carly Rae Jepsen, Nicki Minaj’s “Starships” en PSY’s “Gangnamstyle” in een hilarisch nieuw jasje staken.

Hoewel zanger Bjørgen inmiddels al ruim een jaar bij de band zit, was dit de eerste keer dat ik Only Seven Left in deze formatie zag optreden. Ik keek er redelijk tegenop, maar na de cover medley was ik bijna overtuigd. Toen volgde echter de tweede medley, die een mix was van de oudere nummers – denk aan “Saturday” en “Sleeping Without You” – die uitgebracht waren met ex-zanger Bart van Dalen. Hoewel het zanger Bjørgen van Essen aan de kwaliteit zeker niet ontbreekt, voelde het alsof het niet helemaal klopte.

Als de band afsluit met hun laatste single ‘Turn Your Head Around “(Maxable Dance Remix)” gaan ze nog één keer helemaal los. De band is de afgelopen tijd nog sterker geworden live en blijft goed communiceren met het publiek.

Only Seven Left geeft nog drie shows dit jaar. Klik hier voor de tourdata.

Gallerij:

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding