Three Chord Society – Days Of Grace

Three Chord Society – Days Of Grace

Onlangs verscheen het vierde studioalbum van deze band. De band die actief is sinds 2003 stond eerder al op het podium met grootheden als Alkaline Trio, Boysetsfire en Vanilla Sky. We hebben het hier over de Duitse punkrock band Three Chord Society! ‘Days of Grace’ is de opvolger van het in 2011 verschenen ‘Sanguinity’.

Dit album bestaat uit 13 aanstekelijke, dansbare punkrock nummers. Of je nou mee tikt met je pen, aan het headbangen bent, of in een circlepit staat. Deze nummers brengen je een voor een in beweging.

Het album opent met het nummer ‘Inhale’. Dit nummer begint met een klok die tikt. Langzaam hoor je een gitaar rustig naar voren komen. Langzaamaan komt ook de stem tevoorschijn. Rond de 1:40 hoor je dat dit een punkrock plaat zal worden. Een perfecte opener die je nieuwsgierig maakt naar de rest!

Het derde nummer op dit album is ‘Into The Wild’. Het nummer begint rustig, maar al snel komt er vuur bij. Zodra dit gebeurt hoor je dat dit een lekker punkrock nummer zal zijn. Dit is qua opbouw misschien wel het beste nummer van dit album. Het nummer bouwt mooi op en bepaalde momenten bouwt het ook weer af. Dit om daarna weer vol er tegenaan te gaan. Ook is dit vooralsnog het enige nummer waar een videoclip bij gemaakt is.

‘Bullshit Boulevard’ is het vierde nummer op dit album. Dit nummer is het schoolvoorbeeld van een perfect punkrock nummer. Een stem met een rauw randje, perfecte punkrock gitaar riffs en een drummer die drumt alsof zijn leven er vanaf hangt.

Nummer 7 op dit album is ‘Settle For The Storm’. In mijn ogen is de intro van dit nummer net iets lang. Zodra de intro afgelopen is hoor je wel meteen de rauwe stem weer naar voren komen. Dit nummer gaat over een persoon die erg voorzichtig is met wat hij wilt aan macht. Uiteindelijk valt hij en wordt hij erg hebzuchtig. Uiteindelijk heeft hij als laatste woorden voor ons: ‘Take care, greed is the worst of all advisors’.

Nummer 11 op dit album is ‘The Flipside’. Dit nummer begint met een korte, lekkere Rock ’n Roll intro. Deze riff hoor je nog een enkele keer terug komen in dit nummer. Verder is dit nummer weer een lekker in het gehoor liggen punkrock nummer.

Three Chord Society brengt niks nieuws met dit album, maar bewijst wel dat punkrock levendig is in Duitsland. Een waardige opvolger van ‘Sanguinity’.

Beoordeling: 8

Het album duurt 40 minuten en bevat 13 knallende punkrock nummers. Dit album kan je bestellen op Bol.com.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding