The Used in Tivoli

The Used in Tivoli

Op maandag 12 november stond stond The Used samen met Lower than Atlantis in Tivoli Oude Gracht, Utrecht. De band die momenteel door Europa tourt sprak voor het optreden met DutchScene, een interview zal later deze week online komen!

De avond wordt afgetrapt door het Engelse Lower than Atlantis. Een band die hard aan het groeien is en ook hier in Nederland al duidelijk de nodige fans heeft verzameld. Het geluid is niet altijd even goed te noemen en staat meer dan regelmatig op het puntje van te hard. Dit maakt het lastig de band een echt goede kans te geven, waardoor nu vooral het gevoel beklijft dat de nummers ietwat eentonig zijn en de band als geheel nogal een dertien-in-een-dozijn band lijkt.

Daarna is het de beurt aan de band waarvoor het publiek vanavond gekomen is: The Used. De band begint met een sterk intro, gebaseerd op het bekende intro van Amerikaanse worstelpartijen (Ready to rumble). Hiermee krijgt de band meteen de hele zaal (die ruim half gevuld is) mee. Vanaf het eerste moment is duidelijk dat The Used hier een energieke show neer wil zetten, waarbij het publiek heel belangrijk is. Gedurende de show krijgt het publiek meerdere malen de kans om uitgebreid en luidkeels mee te zingen.

Dat The Used rekening houdt met het publiek is ook duidelijk te zien op het podium zelf. Waar tegenwoordig veel bands steeds meer doen aan de aankleding van het podium, is het podium bij The Used eigenlijk heel simpel van opzet. Het enige dat opvalt, buiten de gigantische backdrop, zijn 2 Nederlandse vlaggen die over de versterkers hangen.

Iets voor de helft van de show is er uiteraard het moment om het laatste album ‘Vulnerable’ te promoten. Opmerkelijk is hierbij de opmerking van Bert (vocalist) om het album desnoods te stelen. Goed of niet, het is wel duidelijk dat The Used gehoord wil worden.

Gehoord worden is ook zeker iets dat The Used verdient. Gedurende de show wordt regelmatig duidelijk dat 10 jaar ervaring op het hoogste podium een groot goed is. De show is zeer strak en regelmatig hoor je indrukwekkende uithalen en sterke basloopjes voorbij komen. Enige minpuntje is dat het geluid niet altijd even goed in balans was.

Uiteraard is er meer aan The Used dan alleen erg goede muziek. De band weet ook prima hoe je een publiek moet vermaken. Met rare dansjes en random kinderliedjes wordt iedereen weer even duidelijk gemaakt dat we vooral heel veel lol moeten hebben. Tel daarbij op dat Bert regelmatig het publiek ongeveer in wil kruipen en het is duidelijk dat de band hier van het optreden een feest wil maken.

Al met al een zeer sterke show van een band die veel meer verdient. Volgende keer een uitverkocht Tivoli?

Tekst: Ronald Mansveld

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding