Of Mice & Men, Memphis May Fire en SECRETS in Sugarfactory

Of Mice & Men, Memphis May Fire en SECRETS in Sugarfactory

Op donderdagavond 25 oktober stond Of Mice & Men samen met Memphis May Fire en SECRETS in een uitverkochte Sugarfactory, Amsterdam. Bij de deur stond een flinke wachtrij, waardoor een deel van het publiek het begin van opener SECRETS heeft gemist, maar de sfeer zat er goed in deze avond!

De Amerikaanse post-hardcore band SECRETS opent elke show van de Europese tour. De band die pas twee jaar actief is en een contract heeft bij Rise Records speelde een set van zeven nummers die allemaal afkomstig zijn van het debuut The Ascent. SECRETS was een gepaste opener die het publiek al redelijk warm wist te krijgen.

Niet lang na het laatste nummer van SECRETS kwam de tweede band van de avond op. Het vijfkoppige Memphis May Fire opende met “Without Walls” als intro, die net als op het album gelijk over ging in “Alive In The Lights”. Dat deze band al iets langer meedraait dan SECRETS was onder meer te merken aan de energie die van het podium af spatte. De band verdeelt zich goed over het podium, hoewel dit niet heel lastig was op de ietwat kleine oppervlakte die zij tot hun beschikking hadden. De screams van zanger Matty Mullins vielen live echter een beetje tegen, zoals bij veel van dit soort  bands wel het geval is. Hoewel hij het soms voortijdig een beetje liet afweten, wist de band wel een heel goede show neer te zetten. Er werden voornamelijk nummers van het derde en nieuwste studioalbum Challenger gespeeld, zoals bijvoorbeeld “Legacy”, “Vices” en “Prove Me Right”, waar zij hun set mee afsloten.

Als laatste speelde hoofdact Of Mice & Men. Onlangs bracht de band een re-issue van het album The Flood uit, ter promotie daarvan ging de band op tour door Europa. Ondertussen was het publiek al goed warm gemaakt en dit was duidelijk te merken. Zo voelde een aantal mensen zich uitgenodigd om te gaan stage diven en werd er flink gemosht. De band speelde nummers van het eerste album, Of Mice & Men, maar ook nummers van The Flood. Of Mice & Men opende met het nummer “O.G. Loko” en speelde onder andere “The Flood”, “Let Live”, “Still YDG’n”, “The Depths” en als toegift “Second & Sebring”.

Nadat iemand uit het publiek drinken naar voren gooide waarschuwde frontman Austin Carlile de dader. “If someone throws another drink I’ll fucking fight you” was overtuigend genoeg, want hierna gebeurde het niet meer. Ook sprak hij zijn dank uit naar de mensen die vooraan stonden en leende hij tijdens een nummer de cap van een fan.

Al met al was het een geslaagde avond voor de drie bands en aan de sfeer te merken heeft ook het publiek flink genoten. Een minpuntje aan de zaal zelf is wel dat de rook er blijft hangen, dit heeft de kwaliteit van onze foto’s geen goed gedaan, excuses!

Gallerij:

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding