Kensington geeft perfecte show in Patronaat

Kensington


Kensington geeft perfecte show in Patronaat

Op donderdag 18 oktober stopte de ‘Vultures’ tour van Kensington in Patronaat, Haarlem. De band nam de Duits-Australische band Between Borders mee als voorprogramma en wist de zaal ruim voor het optreden uit te verkopen. Kensington is een band waar Nederland trots op mag zijn!

De Duitse band Between Borders opende de avond rond kwart voor negen, een kwartier later dan gepland. De frontman van deze band komt uit Australië en sprak dan ook Engels met een lekker Australisch/Duits accent. Opvallend aan de band is dat de drummer tijdens twee nummers zijn plek achter het drumstel inwisselde voor een drumsampler waardoor er ‘live’ beats geproduceerd werden. De band wist het publiek goed op te warmen, maar het enthousiasme spatte er niet vanaf. Aan het einde van de set bedankte de frontman van Between Borders het publiek in het Duits en gingen de lichten en de muziek in de zaal weer aan, dit bleek een misverstand omdat zij nog één laatste nummer voor ons in petto hadden. Gelukkig werd deze fout snel hersteld.

Toen na een tijdje de gordijnen weer open gingen, startte het intro van Kensington. De band betrad het podium en startte hun set. Na ongeveer drie nummers is zanger Eloi Youssef buiten adem, “Dit betekent dat het nu al een goede show is”, zo laat hij aan het publiek weten. Dat de zanger zich relaxed voelt op het podium is dan ook duidelijk te merken.

Naast het eigen repertoire speelde Kensington ook een cover van Ben Howard’s “Keep Your Head Up”, die zij opdragen aan iedereen die in de uitverkochte zaal is. Hoewel het publiek voor Kensington kwam, was dit toch wel één van de nummers die het hardst meegezongen werden. Ook het nummer “Let Go” werd luidkeels meegebruld, natuurlijk vooral bij het “Oohohooho”-gedeelte.

Wat deze show perfect maakte, was de lichtshow die precies aansloot op de muziek. Over elke seconde leek nagedacht te zijn. Waar veel  andere bands vaak maar wat aanklooien, gaf Kensington een show die op alle punten klopte. Dat deze kwaliteit erkend wordt door veel verschillende mensen (uit verschillende leeftijd-categorieën), werd deze avond ook duidelijk. Jong en (oké, niet zo heel) oud danste en zong mee met de nummers.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding