Architects in Bibelot, Dordrecht

Architects in Bibelot, Dordrecht

Voor het kleine bedrag van maar liefst €8,50 kon je een kaartje bemachtigen voor het concert van Architects (UK) met de Engelse bands While She Sleeps en Heights als support in Bibelot, Dordrecht. Had het lage bedrag invloed op de kwaliteiten van dit optreden?

De tweede supportact, genaamd While She Sleeps, startte kort na de eerste band HEIGHTS (deze heb ik helaas gemist). Het publiek ging snel naar voren bij het horen van de eerst gezongen woorden door de zanger. De zaal was goed gevuld en het publiek begon meteen te moshen bij het eerste nummer. Naast het publiek ging ook de band zelf goed los op het podium. De twee gitaristen speelden erg goed in op het publiek en dit motiveerde mensen om los te gaan.

De instrumenten en microfoon waren goed ingesteld qua volume. Jammer genoeg was de zang van de back-up zanger (die tevens een gitaar bespeelde) niet goed te horen. Ook de verlichting was niet heel indrukwekkend. De verlichting bleef geel qua kleur en zorgde niet voor meer energie, al was dat er toch genoeg. Het deed niet onder aan de kwaliteit van het optreden. Het publiek deed gezellig mee met de nummers en er ontstonden een klein aantal circle-pits.

Toen de zanger vroeg om een Wall of Death werd een opvallend groot deel van de zaal opgesplitst. Hoewel er een groot verschil was in het publiek qua lengte, gingen veel mensen hierin mee. Minder prettig was de rookmachine die achterin de zaal geplaatst was. De rook gaf een benauwend gevoel voor de mensen die actief mee deden aan het concert.

De toon is gezet en niet heel lang na het aftreden van While She Sleeps was het de beurt aan Architects. Net als bij de vorige band was de zaal goed gevuld tegen de tijd dat de band begon. Meteen viel op dat de lichten anders geregeld werden. De lichten waren sneller en er werden meer kleuren gebruikt. Instrumentaal was het helemaal in orde en de microfoon was beter ingesteld op het volume. De zang was nu, naast de screams, ook duidelijk te horen.

De zanger zorgde voor meer interactie met het publiek en hij vertelde een aantal keren welk nummer ze gingen spelen. Bij elk nummer werd door het publiek meer dan genoeg geluid gemaakt, om de band te laten merken dat het publiek er zin in had. Weer ontstonden er een aantal circle-pits en ook kwam er een Wall Off Death aan te pas. Nu leek het publiek hier minder in mee te gaan. Tijdens een groot deel van het optreden was er duidelijk een gat te vinden midden in het publiek, waar een klein aantal mensen moshte. Het leek alsof een deel van het publiek na het vorige optreden in zag dat het iets te agressief werd. Ook viel het mij op dat de vloer erg glad werd van al het bier. Veel mensen gleden uit in het midden van de pit, wat niet echt een strategische plek is om uit te glijden!

Een leuk hoogtepunt van het optreden van de band was toen de zanger aankondigde dat het nummer dat ze op dat moment gingen spelen live werd gefilmd en in een tour DVD zal komen. Het desbetreffende nummer, genaamd ¨Follow The Water¨, is een nummer dat al een aantal jaar geleden werd uitgebracht en kon dus goed worden meegezongen door het publiek.

Het is duidelijk dat de lage prijs niks zei over de kwaliteit van het concert. De sfeer was goed, de zaal was ruim genoeg en de bands zorgden voor een geweldige avond. Hopelijk komt Architects snel weer naar Nederland, ik kan niet wachten ze opnieuw live te horen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding