Meet: Vortex University

Meet: Vortex University

Maak kennis met Vortex University, een pop-rockband met vier jonge leden uit Den Haag. Vóór Vortex University zaten Jelle, Cees, Niels en Rob alle vier in andere bands, maar voor geen van allen waren deze bands een plek waar zij hun ei kwijt konden. In die tijd verliep het nogal traag, waardoor de jongens niet echt gemotiveerd waren.

In die tijd begon zanger Jelle met het schrijven van nummers voor zichzelf. Toen hij na een half jaar een aantal demo’s had opgenomen, werd het tijd om van dit project een band te maken. Hiervoor zocht hij naar de meest gemotiveerde muzikanten uit de omgeving bij elkaar – dit is hoe Vortex University bij elkaar kwam in februari 2012.

Over de bandnaam is goed nagedacht; een ‘Vortex’ is een draaiende beweging in de lucht. Deze term wordt bijvoorbeeld gebruikt om zeebanen of orkanen te beschrijven. Het ‘University’-deel komt neer op het feit dat de bandleden jong zijn en zij de band willen laten overkomen als een community met de muziek als middelpunt. Met Vortex University wordt dus de band bedoeld, maar ook alles wat om hen heen draait.

Hoewel Vortex University dus nog helemaal niet zo lang bij elkaar is, zijn de jongens inmiddels een hechte vriendengroep geworden en ging het na de oprichting van de band vrij snel. Dit was mogelijk omdat er al een aantal nummers klaar lagen. Na verschillende optredens tijdens hun korte bestaan, heeft de band deze week hun eerste single met videoclip uitgebracht.

Dit nummer, “Such A Horse”, kwam tot stand in de late avonduren. Na een akoestisch optreden van zanger Jelle en drummer Niels, begonnen zij in de trein terug spontaan te jammen. Toen kwam de woordgrap “such a horse” aan bod, dat -inderdaad- is afgeleid van “such a whore”, zoals je ook in het nummer terug kunt horen. Hoewel het niet eens de bedoeling was, is dit het begin geweest van hun allereerste single. Hieronder kun je “Such A Horse” beluisteren en de video bekijken.

Wat vind jij van Vortex University en hun eerste single? Zou je in het vervolg graag meer lezen over deze band op DutchScene? Laat het ons in een reactie weten!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding