The Asteroids Galaxy Tour in Patronaat

The Asteroids Galaxy Tour in Patronaat

De Deense rockband The Asteroids Galaxy Tour stond op dinsdag 16 oktober in Patronaat, Haarlem. Het optreden maakte deel uit van de ‘3FM presents’ tour waarmee de band o.a. Tivoli, Utrecht en Metropool, Hengelo aandeed. Als voorprogramma trad de Utrechtse indierock-formatie Color Ones op.

Om 20:00 betrad Color Ones het podium. Deze Utrechtse indierock-formatie heeft wel wat weg van The Kooks en was een waardige opwarmer. Een hoogtepuntje aan de korte set van deze band is dat zij een cover van Alex Clare’s “Too Close” speelden.

Zodra The Asteroids Galaxy Tour rond kwart over negen hun set opende met “Gold Rush Pt. 1”, “Dollars In The Night” en “Gold Rush Pt. 2”, was de zaal goed gevuld. De band, die draait om zangeres Mette Lindberg en liedjesschrijver en producer Lars Iversen, heeft een band meegenomen die bestaat uit vijf getalenteerde muzikanten. Opvallend aan de verschijning van de band is dat zij, in vergelijking met Mette Lindberg, eruit zien alsof ze hun pyjama’s al aan hebben. Dit zal wel bij de act horen! Lindberg is natuurlijk vrij klein van stuk, dit wordt weer gecompenseerd met de overdadige glitteroutfits – die overigens best wel gaaf zijn. Wel is de band achter haar veelzijdig, zo blijkt tijdens de nummers waarin de gitarist ineens achter de synthesizer gaat staan en de trompettist af en toe de keyboard voor zijn rekening neemt.

De band speelde zowel nummers van het nieuwe album als die van hun debuutalbum die in 2009 verscheen. Zo speelde de band ook de singles “The Sun Ain’t Shining No More” en “Around The Bend”, afkomstig van het album Fruit, en de nummers “Major”, “Maffia” en “Cloack & Dagger” afkomstig van het nieuwe album Out Of Frequency.

Tijdens het een-na-laatste-concert van de Nederlandse tour maakte zangeres Mette Lindberg een aantal keer contact met het publiek en danste ze enthousiast over het podium. Opvallend aan het optreden was de lichtshow van de band, er werd namelijk veel te veel gebruik gemaakt van de stroboscopen (dat vervelende knipperlicht wat bij mensen die er vatbaar voor zijn epilepsie kan opwekken).

Na 16 nummers was de set afgelopen en verliet de band het podium, dit duurde echter niet lang. Hoewel het publiek niet eens echt vroeg om een toegift, leek het de band gepast om een toegift van twee nummers te geven. In deze toegift speelde de band de nummers “Heart Attack” en “The Golden Age” (bekend van de Heineken reclame). Dit was natuurlijk wel te verwachten, aangezien vooral de laatste het bekendste nummer is.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding