We Are The Ocean eindigt tour in Eindhoven

We Are The Ocean eindigt tour in Eindhoven

Op dinsdag 16 oktober eindigde We Are The Ocean hun maand lange Europese tour in de Dynamo te Eindhoven. Samen met The James Cleaver Quintet traden zij op in de Kelder, de kleinste zaal van de Dynamo. In een bijna uitverkochte zaal lieten de heren zich van hun beste kant horen.

The James Cleaver Quintet begon precies volgens planning om kwart voor 7. Veel publiek staat al in de Kelder, en ziet daar een knap staaltje live performance. Met enkel een debuutalbum op zak weet de band uit de UK goed te boeien. Vanaf de eerste seconde ging het helemaal los op het, toch wel kleine podium. Dit is pas echt duidelijk aan het einde van het eerste nummer, als de snaren van gitarist Maud E. Licious al gesprongen zijn. Dat de band wel weet hoe ze het publiek moeten vermaken is te zien aan alle rond vliegende band leden tijdens het halfuur durende optreden. Zanger Jacky Udon weet screams vlekkeloos af te wisselen met clean vocals, en ook worden er onder andere een saxofoon en sambaballen uit de kast gehaald. Een enkeling kent ook echt de teksten van de band, dit werd bevestigt toen zanger Jacky Udon het publiek in sprong, en de jongeman mee liet zingen. Vervolgens volgde bassist J-SPLAFF en gitarist Dr. Quarkoon Puffoon de zanger, om zo het laatste nummer te eindigen tussen het publiek. De stempel op de avond is hiermee meteen gedrukt, en de menigte vraagt af of We Are The Ocean dit kan overtreffen.

Na een korte ombouw pauze begint We Are The Ocean aan hun set. Verrassend is toch wel dat iedereen van begin tot einde alle nummers kent en meezingt. Duidelijk is te zien dat de band leden onderling veel lol hebben, en dat stralen ze ook uit naar het publiek. Ondanks een maand lang touren, valt dit niet te zien of te merken aan de bandleden. Ze beginnen de show met het nummer ‘Machine’, dat te horen is op het nieuwste album ‘Maybe Today, Maybe Tomorrow’. Vanaf de eerste noot is duidelijk dat de band een geweldig optreden neer zal zetten. Het geluid is goed, de band gaat los en de zanger klinkt goed. Ondanks het feit dat We Are The Ocean optreed zonder screamer, die begin dit jaar de band verliet, komt er veel kracht uit de nummers. Zanger Liam Corby weet de screams prima op zich te nemen, al klinkt het minder krachtig dan een echte screamer.

De band toont gedurende het optreden veel interactie  met het publiek en veel entertainment voor het publiek. Een wedstrijd bier atten tussen gitarist Alfie Scully en een bandlid van The James Cleaver Quintet is een van die dingen. Ook wordt er tijdens het nummer ‘Lucky Ones’ een vrouwelijke fan op het podium geroepen, die het laatste stuk van het nummer op de basgitaar meespeelt. Terwijl ze dat doet springt bassist Jack Spence het publiek in, en er ontstaat een kleine mosh pit. Zoals dat tegenwoordig hoort zat er ook een sing-along moment in de show, en wel bij het nummer ‘Now & Then’. Duidelijk is dat ‘Nothing Good Has Happened Yet’ het meest populaire nummer van de band is, dit blijkt wel als het publiek helemaal los gaat, danst en mee schreeuwt. Bijzonder aan dit nummer is dat een jongen uit het publiek de screams mag doen tijdens dit nummer, wat hij niet slecht doet. De rest van het publiek vindt dit helemaal te gek, en de band ziet er de lol wel van in.

Na het laatste nummer ‘The Waiting Room’ speelt de band nog een aantal nummers als toegift, waaronder ‘Story Of A Modern Child’ , afkomstig van het nieuwste album ‘Maybe Today, Maybe Tomorrow’. Tijdens het toegift wordt iedereen verzocht op het podium te komen. Ook de heren van het voorprogramma komen het podium op, en alles gaat nog voor een laatste keer helemaal los. Band leden die stagediven, mensen die zich opstapelen en zo de moshpit in springen, en het laatste nummer ‘Suck My Balls’, een improvisatie nummer, dat gespeeld werd door We Are The Ocean en The James Cleaver Quintet.

Alles aan deze show was geweldig. Goed geluid, geen spectaculaire lichtshow, maar wel goed verlicht. Een bijzondere laatste show van een tour, vol met hoogtepunten. Het mooiste moment van de show was zonder twijfel de intense groepsknuffel van de bandleden na afloop. Dit maakt duidelijk dat de band een hechte vriendengroep is, die het geweldig vinden om op het podium te staan. We Are The Ocean speelde in totaal 14 nummer volgens de set list, en daarna verschillende nummers en deuntjes als toegift. Een mooi gecombineerde set list vol met nummers van alle drie de albums. Een concert dat ik voor geen goud had willen missen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding