Steun Gronings poppodium Simplon

Steun Gronings poppodium Simplon

Het lijkt steeds beter te gaan met het Groningse poppodium Simplon; de bezoekersaantallen stijgen, het publiek is superenthousiast en de zaal heeft een mooie programmering. Helaas is het nog maar de vraag of dit zo kan doorgaan. Simplon dreigt namelijk wel €75.000,- gekort te worden op hun subsidie voor de periode van 2013-2016. De aanleiding hiervoor is een negatief advies van de Kunstraad.

Wanneer Simplon gekort wordt, zullen ze alleen nog ‘veilig’ kunnen programmeren. Simplon zal dus geen geld meer hebben voor de risicovolle en vernieuwende programmering waar ze op dit moment nog wel aan kunnen voldoen. Er zal geen ruimte meer geboden kunnen worden aan jong talent. Groningen zal hierdoor een belangrijke speler met een springplankfunctie verliezen.

Op donderdag 1 november zal de Gemeenteraad moeten beslissen of ze het advies van de Kunstraad overnemen of tegen zullen stemmen. Om lokaal talent een plek te kunnen blijven bieden en de bezuinigingen te voorkomen, zal de Gemeenteraad tegen moeten stemmen.

Hier kan Simplon samen met jullie voor zorgen door middel van een overweldigende opkomst tijdens de hoorzitting op 1 november (rond 19:00). Daarnaast zal het poppodium een korte film presenteren waarin artiesten, publiek en andere partijen het belang van Simplon voor de stad Groningen en voor lokaal talent benadrukken.

Wat de Gemeenteraad ook zal beslissen, 1 november zal positief worden afgesloten met het feest SimplON/OFF. Met een line up van Groningse artiesten en gratis toegang voor iedereen die Simplon en de Groninger muziekscene een warm hart toedragen.

Simplon plaatste o.a. het volgende op hun website:

Stuur ons jouw videoboodschap en kom naar de hoorzitting op 1 november
Wil jij ook dat Simplon lokaal talent en een spannende programmering moet kunnen blijven neerzetten? Stuur dan jouw videoboodschap (bijv. webcam of telefoon) in, steun ons bij de hoorzitting op 1 november en kom ‘s avonds met ons de rijke Groningse muziekscene vieren in Simplon! De exacte tijd van de hoorzitting is nog niet bekend. Zodra we die weten geven we het door! Kijk hier hoe je je videoboodschap kunt insturen!

Steun jij het Groningse poppodium ook? Laat het ons in een reactie weten!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding