The Swellers – Running Out of Places to Go

The Swellers – Running Out of Places to Go

In april dit jaar gaven ze nog een knallende show op Groezrock, en in mei kwamen de heren samen met Deaf Havana, de Dynamo in Eindhoven onveilig maken. En nu, een half jaar later is de EP ‘Running Out of Places to Go’ een feit. We hebben het hier over The Swellers. Na het meest recente album ‘Good For Me’, uitgekomen in 2011, vonden de heren het wel weer tijd om iets nieuws te laten horen. Eerder stonden ze al in het voorprogramma van bands als Anti-Flag, Motion City Soundtrack, Silverstein, Young Guns en Less Than Jake.

De EP bestaat uit 5 krachtige Punk rock nummers, die één voor één lekker door je speakers knallen. Deze EP brengt niets nieuws, maar is wel precies wat we willen horen van The Swellers. Opvallend aan deze EP is dat het uitgebracht is door Snowbird Songs, de platenmaatschappij van de band zelf.

De EP opent met ‘Hands’. Een lekker in het gehoor liggend nummer dat stiekem tegen de pop-punk kant aan leunt. Het nummer zit goed in elkaar. Gitarist Ryan Collins laat zich in dit nummer ook van zijn beste kant horen. Dit doet hij met een typische Punk rock solo tegen het einde van het nummer.

Het tweede nummer op deze EP is ‘Let Me In’. Opvallend aan dit nummer is dat de melodie erg in je hoofd blijft hangen. Verder is dit een uitstekend Punk rock nummertje, en valt er dus niks op aan te merken. Ook is het duidelijk het krachtigste nummer qua instrumenten.

‘Bad For Me’ is het derde nummer op deze EP. Het begin van dit nummer doet me erg denken aan een ander nummer (niet van The Swellers), dit bewijst wel weer dat het erg moeilijk is om tegenwoordig nog ‘origineel’ te zijn in de muziek. Alles is al eens gedaan. Verder is ook dit een uitstekend Punk rock nummer. De korte sing-along in het midden van het nummer, zal het goed doen tijdens live shows.

Het vierde nummer is ‘Making Waves’. Dit nummer was eerder al online gezet door de band, en ook goed ontvangen door de media. Ook dit is een prima nummer dat in de loop van het nummer steeds harder wordt.

Het laatste nummer op deze knallende EP is tevens de titel van de EP zelf ‘Running Out of Places to Go’. Het nummer begint rustig, en klinkt erg gevoelig. Een mooi nummer dat, ondanks de rust en het gevoel, nog prima in het Punk rock straatje past. Een prima afsluiter voor een prima EP.

Conclusie:

Een heerlijk tussendoortje, dat me laat smachten naar een nieuwe full-length. Zeker het luisteren waard!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding