Destine in Tivoli De Helling

Destine in Tivoli De Helling

Zondag 7 oktober speelde Destine in Tivoli De Helling in Utrecht. Het voorprogramma werd verzorgd door de Nederlandse bands I’ll Pick You Up en The Charm The Fury. Eerder dit weekend speelde Destine ook al in Eindhoven en Zwolle. Ondanks dat de show, die eigenlijk ’s avonds zou zijn, naar de middag verplaatst was stond de zaal redelijk vol.

De Utrechtse band I’ll Pick You Up, die je kunt kennen van o.a. de DutchScene Tour, opende de show. De band had er duidelijk zin in en zat vol energie. Er kwamen oudere nummers van hun eerste EP langs, zoals “The Sound Of Breaking” en “Believe Me When I Say That I Can Change” maar ook hun eerste single “Out Of Control” en hun nieuwe single “Against The World” die binnenkort uitkomt. Beide singles zullen op I’ll Pick You Up’s eerste studio album staan. I’ll Pick You Up warmde het publiek alvast goed op voor Destine en The Charm The Fury.

De Amsterdamse metalband The Charm The Fury kende ik zelf alleen maar van naam. Ondanks dat ik deze band vrij hard vond voor een voorprogramma van Destine zetten ze een erg goede show neer. Een screamende zangeres had ik persoonlijk nog nooit gezien, en vond ik daarom ook wel leuk om te horen. Ze wisten het publiek goed warm te krijgen voor Destine. Ik kreeg wel de indruk dat er veel mensen waren die alleen voor The Charm The Fury kwamen: er gingen na hun optreden veel mensen weg.

Rond 17:00 uur kwam Destine zelf dan eindelijk het podium op. Ondanks dat het nog vroeg is heeft de band er zin in, net als het publiek. De zaal was ondertussen alweer een stuk voller dan net nadat The Charm The Fury gespeeld had. Vanaf de eerste noot die de band speelt danst, zingt en springt het publiek enthousiast mee. Destine speelde ongeveer alle nummers van hun twee studio albums “Lightspeed” en “Illuminate” en hun Jay Sean cover “Down” die ook als single uitgebracht is. De band zette een strakke show neer waarmee ze hun fans goed wisten te vermaken. Vooral bij hits als “In Your Arms”, “Stars” en “Stay” ging het publiek los en sprong niet alleen de eerste rij, maar bijna iedereen mee op de muziek. Ook Destine’s cover van “Down” van Jay Sean doet het altijd goed live. De nummers van “Lightspeed” die niet als single uitgebracht zijn blijken echter ook erg populair te zijn onder de fans. Zo reageert het publiek ook erg enthousiast op “Burn”, die ook al op de In Your Arms EP stond.

Na het spelen van hun eerste single “In Your Arms” ging de band even het podium af om vervolgens terug het podium op te komen om “Illuminate”, de titeltrack van hun tweede album, nog als toegift te spelen.

Al met al zette Destine een strakke poppunk-show neer, die vooral voor hun fans die alles mee kunnen zingen leuk is. Jordy Datema, die Robin Faas vorig jaar verving als drummer van Destine, bewijst een waardige vervanger van Robin te zijn. De band mag wat mij betreft wel wat meer praten tussen nummers door dan alleen de standaard zinnetjes die alle artiesten gebruiken. Meer dan dat heb ik eigenlijk niet op de show aan te merken.

Eerder dit jaar bracht Destine een DVD genaamd “Footprints: A Year In The Life” uit. Op 3 november zal deze DVD uitgezonden worden op Nederland 3. Ze zullen niet de hele DVD uitzenden maar een ingekorte versie van 60 minuten. Dit zal om 23:50 gebeuren in ‘3 On Stage: Destine’.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding