The Earphone Heads kondigt nieuwe EP aan

The Earphone Heads kondigt nieuwe EP aan

‘Maison de Grave’ is de tweede EP van de Nijmeegse indierock formatie The Earphone Heads. De opvolger van debuut EP ‘Backseat Scandals’ bevat vier songs en wordt gekenmerkt door muzikale dynamiek en energie. 3 november wordt de EP in Luxor Live in Arnhem gepresenteerd.

In samenwerking met Simon Snel (Black Bottle Riot) is The Earphone Heads de studio uit gekomen met een dynamisch, energiek en melodieuze sound voor de tweede EP. Nadat debuut EP Backseat Scandals in april 2011 uitkwam, ging het snel voor de band. Doornroosje vormde het podium voor de release van de EP, de band haalde de Affaire Nijmegen aan en zelfs 3FM ontkwam niet aan The Earphone Heads in 2011. De eerste tour van de band kwam in 2012, waarbij de band in acht zalen in Nederland – onder andere in 013 en Paard van Troje – aanhaalde tijdens de DutchScene Tour. De band zette een pauze in om de vier song van de nieuwe EP af te werken en trok zich in juli terug in de studio.

De tracklist bestaat uit ‘No Civilians’, ‘After the Fireworks’, ‘Little Phantom’ en ‘Delinquency in Jealousy’, waarvan de eerste eerder al op single uitkwam. De mastering van de EP is gedaan door Gold Soundz Mastering.

De uit Nijmegen afkomstige band The Earphone Heads is eind 2009 opgericht. De band bestaat uit frontman Sam Cuppen, lead gitarist Gijs Driesenaar, bassist Joost de Locht en drummer Niels de Locht. In 2010 brachten ze de livedemo Live with the Fox uit en werd besloten om een serieus project van de band te maken.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding