Libratone introduceert volledig draadloze AirPlay-speaker

Libratone introduceert volledig draadloze AirPlay-speaker

Libratone introduceert Libratone Zipp, de allereerste draadloze speaker ooit. Libratone Zipp is een aantrekkelijke, compacte draagbare speaker en het eerste en enige product dat het gemak én de prestatie van AirPlay biedt. Libratone’s volledig nieuwe PlayDirect-technologie maakt de aanwezigheid van een WiFi-netwerk en ingewikkelde set-ups overbodig.

Met Libratone Zipp die van een oplaadbare batterij is voorzien, kun je je draadloze, high-end audio overal mee naartoe nemen zonder dat je hierbij een draadloos netwerk nodig hebt. Een volledig opgeladen Libratone Zipp biedt tot acht uur luisterplezier als je er een device op aansluit; maak je gebruik van de draadloze verbinding speelt Libratone Zipp tot vier uur lang.

De modieuze Libratone Zipp geeft je niet alleen de vrijheid om altijd en overal naar je muziek te luisteren:
De speaker heeft ook een achttal verwisselbare covers van gekleurde wol waardoor je je draagbare speaker op elke situatie of gelegenheid kunt aanpassen. En net zoals met de rest van de speakers in de Libratone-familie werkt Libratone Zipp naadloos met iPad, iPhone, iPod Touch en Mac maar ook met een PC.

“We wilden een speaker ontwerpen die high-end geluid draagbaar maakt en volledig draadloos is,” zegt Tommy Andersen, CEO van Libratone. “Net als bij een koptelefoon volgt Libratone Zipp je waar je ook naartoe gaat – in en rond het huis, op kantoor, in het park of met vakantie. Door de PlayDirect-technologie is Libratone Zipp een draadloos, ‘out of the box’ product – zo vrij naar muziek luisteren is nog nooit zo makkelijk geweest!”

AirPlay geëvolueerd!
De PlayDirect-technologie, een innovatie die speciaal voor Libratone is ontwikkeld, maakt het mogelijk muziek te streamen met of zonder de aanwezigheid van een in-house WiFi-netwerk. Deze Libratone-only feature is een ideale en makkelijke oplossing voor picknicks, kamperen en andere activiteiten buitenshuis.

PlayDirect werkt in combinatie met Airplay-technologie waarbij een directe WiFi-verbinding tussen Libratone Zipp en een compatible device wordt gecreëerd waaronder een iPhone, iPod Touch, iPad of computer. Eenmaal aangesloten via AirPlay of gebruikmakend van PlayDirect geeft Libratone Zipp de gebruiker meteen een hoogwaardige audio-ervaring.

Tijdloos ontwerp en kleur
Libratone Zipp is een tijdloos ontwerp met een Deense achtergrond met een zeer kleurrijke selectie. Hieronder vallen Salty Grey, Pepper Black, Pineapple Yellow, Raspberry Red, Passion Pink, Plum Purple, Petrol Blue en Icy Blue. De covers van Libratone Zipp zijn gemaakt van Italiaanse wol, zijn per stuk verkrijgbaar en kunnen makkelijk worden verwisseld. Daarnaast kent de minimalistische speaker een lederen band om hem zo makkelijk mee te nemen.

Een 360 graden-ervaring
De FullRoom-technologie in een 360 geluidservaring die wordt gecreëerd door de speciaal ontworpen drivers aan de binnenkant van Libratone Zipp. In tegenstelling tot conventionele speakers met een ‘sweet spot’ aan de voorkant verspreidt de speaker door de FullRoom-technologie het geluid in alle richtingen voor een ongeëvenaarde ervaring – waar je je ook bevindt. Libratone heeft geen voor- en achterkant wat betekent dat iedereen rond de speaker zich in muziek begeeft. En om de muziekervaring nóg beter te maken, kun je de Libratone-app downloaden voor het customizen van het geluid.

“De ronde vorm van Libratone Zipp is een voorbeeld van hoe design en functionaliteit hand in hand gaan”, vertelt Kristian Kroyer, Creative Director van Libratone. “De cilindervorm in combinatie met de FullRoom-technologie maakt van Libratone Zipp een sociale speaker waarbij iedereen door muziek wordt omgeven. En omdat je de covers kunt verwisselen, is Libratone Zipp een langdurig design-object.”

Prijs en verkrijgbaarheid
Libratone Zipp in de kleuren Salty Grey of Raspberry Red wordt vanaf oktober 2012 exclusief bij Apple Stores en via Apple Online verkocht. De prijs van deze Libratone Zipp bedraagt 399 euro. Libratone Zipp is ook beschikbaar in een set met drie verschillende gekleurde wollen covers. Libratone Zipp komt met de elegante Classic Color Collection in Pepper Black, Petrol Blue en Raspberry Red. De frisse Funky Color Collection heeft de kleuren Pepper Black, Passion Pink en Pineapple Yellow. Deze twee Libratone-collecties worden vanaf oktober 2012 online én via iCentre, iAm Store en ivizi voor 449 euro verkocht.

In de Libratone AirPlay-familie zijn ook Libratone Lounge (de hi-fi vervanger voor in de woonkamer) en Libratone Live beschikbaar. Deze laatstgenoemde AirPlay-speaker won onlangs de CES Innovations 2012 Design and Engineering Award. Beide speakers ontvangen de PlayDirect-functionaliteit via een firmware update in het vierde kwartaal van 2012.

Bron: Persbericht Libratone
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding