Review: fun. opent Europese tour in Melkweg

Review: fun. opent Europese tour in Melkweg

Op woensdag 19 september opende fun. hun eerste Europese tour in de Melkweg te Amsterdam. Samen met Walk The Moon traden zij op in The Max, de grootste zaal van de Melkweg. De band die vooral bekend werd met de hit “We Are Young” verkocht de zaal een aantal dagen voor het optreden uit en de zaal stond dus ook propvol.

Een paar minuten over acht begon Walk The Moon al met hun set, dit terwijl een groot deel van het publiek nog buiten in de rij te wachten stond. Een beveiliger van de Melkweg vraagt bezoekers met een lidmaatschap dan ook hem te volgen voor een snellere doorstroom. In de zaal staan veelal mensen die rond de 30 jaar zijn en niet overal al te enthousiast op reageren. Zo bleef het ook erg stilletjes tijdens Walk The Moon en klapte het publiek af en toe onzeker mee op stukken waar de band dit ‘vroeg’. Ondanks dit was de band beter, beter dan tijdens hun vorige optreden in Paradiso eerder dit jaar. De band speelde die avond een aantal nummers van hun self-titled debuutalbum, die helaas maar een handjevol mensen mee konden zingen. Walk The Moon liet wel echt een mooie groei aan ons zien, wij hopen ze dan ook snel weer terug te zien in Nederland!

Zodra het podium omgebouwd was en fun. hun intro startte kreeg ik al snel het gevoel alsof ik bij The Lion King de musical stond. Deze ietwat vreemde associatie lijkt me toch wel op zijn plaats, vooral bij het laatste nummer op de setlist, “Some Nights”. De band opende met het nummer “Carry On” en speelde kort hierna het nummer “All The Pretty Girls”, een hitje van hun eerste album. Ook zijn er door de bombastische sound en hoge uithalen enkele gelijkenissen met MIKA en, hoewel het een gevaarlijke vergelijking is, Queen te horen.

Zoals we gewend zijn van Nederlanders bleef het toch erg rustig in de zaal. Weinig springende of dansende mensen, maar het zijn de Toppers dan ook niet. Wel vond ik dat de feestsfeer er bij de band goed in zat en was ik zeer erg onder de indruk van de zangkunsten van zanger Nate Ruess, wát een stem zeg! Ruess liet geen enkele uithaal achterwege en wist deze soms zelfs nog mooier te brengen dan op het album.

Wat bijzonder was om te horen, was dat frontman Ruess van oorsprong Nederlands bloed door zijn aderen heeft stromen. Aangezien de band natuurlijk in Nederland optrad, leek het hem wel leuk dit met het publiek te delen. Ook vertelde hij dat er verre neven, nichten en tantes van hem in het publiek stonden en droeg hij een liedje aan hen op.

Het totaalplaatje was zeker aanwezig bij dit concert. Het geluid, de lichtshow en de muziek waren perfect op elkaar afgestemd. fun. speelde in totaal 13 nummers, waaronder een The Rolling Stones cover, hun hit “We Are Young” en als encore de nieuwe single “Some Nights”. Ruess beloofde het publiek nog dat dit zeker niet de laatste show in Amsterdam was en bedankte Walk The Moon en het publiek tot slot.

Galerij:

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding