Review: NOFX – Self Entitled

Review: NOFX – Self Entitled

Het twaalfde officiële studioalbum van NOFX is een feit! Het album, genaamd ‘Self Entitled’, is het vervolg van ‘Coaster’, die in 2009 uitkwam. Het album is natuurlijk uitgebracht via Fat Wreck Records, aangezien dit het label van frontman Fat Mike is. Producer van het album is Bill Stevenson, beter bekend van zijn werk met punk-legendes Black-Flag en Descendents.

Een gezonde dosis punk-rock is wat we gewend zijn van de heren en dat is ook wat je krijgt voorgeschoteld op het nieuwe album. Dit album is een halfuur lang knallende punk-rock plaat, zonder in tempo af te nemen. Wel is het album in mijn ogen “rustiger” dan ‘Coaster’.

Ook weten we van NOFX dat ze niet bang zijn om hun mening te uiten. Ook op dit album maakt de band duidelijk wat ze willen, wat ze vinden en wat ze doen.

In het nummer ‘I Believe in Goddess’ laten de heren duidelijk weten wat ze wel en niet geloven. Dit, en de lekkere punk-rock maakt dit nummer tot een lekker in het gehoor liggend nummer. Deze track staat samen met het nummer ‘Ronnie & Mags’ op een single, uitgebracht op 12 augustus van dit jaar.

Het nummer ‘She Didn’t Lose Her Baby’ is ook eerder al uitgebracht op single. Dit gebeurde op 19 juni. Op de single hoor je een andere, eerder opgenomen opname van het nummer. Ook is daar het nummer ‘My Stepdad’s a Cop and My Stepmom’s a Domme’ op te horen. Dit is een nummer dat niet op het album staat.

Afsluiter van het album is ‘Xmas Has Been X’d’. Hierin uit de band uitgebreid hun frustraties, over het verhaal achter Kerstmis. Als je dit nummer gaat luisteren, raad ik je aan de lyrics erbij te zoeken. Niet omdat het onverstaanbaar is, maar puur omdat de tekst zo goed is.


Eigenlijk valt er niet veel over dit album te zeggen. Het is een knallende punk-rock plaat, zoals we van deze heren gewend zijn. Ondanks dat het album niet heel vernieuwend is ten opzichte het vorige album, is ‘Self Entitled’ toch erg goed.

Dit album hoort in de kast van iedere echte Punker!

Beoordeling: 8 van 10
Het album duurt in totaal 29 minuten en 47 seconden.
‘Self Entitled’ is uitgebracht op 11 september en is voor €17,99 te koop op Bol.com.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding