Review: We Are The Ocean – Maybe Today, Maybe Tomorrow

Review: We Are The Ocean – Maybe Today, Maybe Tomorrow

Op 17 september zal We Are The Ocean hun derde officiële studioalbum ‘Maybe Today, Maybe Tomorrow’ uitbrengen. Dit album zal de opvolger zijn van ‘Go Now And Live’ dat in 2011 uitgebracht werd. Het nieuwe album wordt wederom uitgebracht door Hassle Records. Wij van DutchScene mochten dit album één week voor de release beluisteren.

Het gene wat mij het meest opvalt bij het beluisteren van dit album, is dat er weinig tot geen screams te horen zijn. Het lijkt er op dat de jongens voor dit album een andere kant op wilden gaan en daarom de post-hardcore ingeruild hebben voor een meer rock- achtige sound. Ook is op dit album de emotie in de nummers erg goed te horen. Wat ik persoonlijk erg knap vind, is dat de stem hierdoor niet zeurderig word.

Het eerste nummer op deze plaat is een intro, die iets meer dan één minuut duurt. ‘Stanford Rivers’ is een erg mooi en rustig nummer.  De outro van dit nummer, is meteen de intro van het volgende nummer.

Het volgende nummer op de plaat is ‘Bleed’. Dit nummer was de eerste single die voor dit album uitgebracht is. Door de goede intro, die verwerkt zit in het eerste nummer, rockt deze track meteen, hij ligt meteen erg lekker in het gehoor. Een combinatie van goede gitaarriffs, lekkere drums en een lekker refrein, maakt dit nummer een erg goede ‘officiële’ opener voor het album. De melodie van het refrein blijft lang in je hoofd hangen. Dit is absoluut niet vervelend, aangezien het een erg goede track is.

‘Story Of A Modern Child’ is het vierde nummer op dit album. Het nummer begint rustig met wat vocals en een akoestische gitaar, maar al snel wordt de power erin gegooid. Dit is een nummer waarbij je automatisch mee gaat bewegen. Tevens is dit het eerste nummer van de plaat waar de backing vocals duidelijk in te horen zijn.

Het zesde nummer op dit album is ‘The Road’. Dit is tevens de tweede single op de tracklist. Een erg krachtig nummer, dat net als veel andere nummers op dit album rustig begint.

Nummer ach op dit album, genaamd ‘Maybe Today, Maybe Tomorrow’, is  de titeltrack. Dit is qua vocals, in mijn ogen, het mooiste nummer. Het is rustiger dan de voorgaande nummers, maar door de instrumenten wordt de power er toch ingebracht.

Afsluiter van dit album is ‘Chin Up, Son’, een erg mooi akoestisch nummer. Een mooie afsluiter voor een erg goed album!

Ondanks dat het album heel anders is dan we gewend zijn van We Are The Ocean, is dit een heerlijk album. Ze zijn duidelijk volwassener geworden. Een mooie mix van goede nummers, die fantastisch in elkaar zitten.

Beoordeling: 8.5
Het album duurt 35 minuten en is 10 nummers lang. Op 17 september zal dit album uitkomen via Hassle Records (EU) en SideOneDummy Records (United States). Je kunt het album voor €16,99 reserveren op Bol.com.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding