Review: Our Last Night – Age of Ignorance

Review: Our Last Night – Age of Ignorance

In augustus verscheen het derde studioalbum van Our Last Night. Het nieuwe album, “Age of Ignorance”, is de opvolger “We Will All Envolve” die in 2010 verscheen en is wederom uitgebracht door Epitaph. Opmerkelijk aan het nieuwe album is dat de band uit New Hampshire aanzienlijk minder screamt en een stuk volwassener is geworden.

Het album is zeker niet een van de beste albums uit het genre, maar dat betekent nog niet dat hij slecht is. Een vernieuwende sound is ook niet te horen. “Age of Ignorance” is duidelijk meer een stevige hardrock plaat, dit terwijl de band eerst meer post-hardcore maakte.

Dat de band zich ergert aan het feit dat mensen tegenwoordig alleen nog maar aan zichzelf denken is duidelijk te merken aan de teksten van de nummers. Zo stellen zij in opener “Fate” een aantal vragen over het leven en gaat het in “Age of Ignorance” over het feit dat geld en het eigen geluk tegenwoordig voorop staan. Ook denkt de band dat als we niet gaan veranderen, we de wereld ten onder zullen zien gaan.

Duidelijk is dat “Liberate Me” het ‘hardste’ nummer van de plaat is. Het nummer gaat duidelijk over een stukgelopen relatie. In het nummer wordt veel stoom afgeblazen.

Ook heeft de band voor dit album een akoestische gitaar aangeschaft, zo is “Voices” het eerste zachtere nummer van Our Last Night.

Ondanks dat het album niet erg vernieuwend is, is het album toch fijn om naar te luisteren en verveelt geen één nummer mij. Zodra de tien nummers die op het album staan afspelen lijkt het dan ook of de tijd lekker snel gaat!

Beoordeling: 7 van 10
Het album duurt in totaal 36 minuten en 13 seconden en is geproduceerd door David Bendeth. “Age of Ignorance” is op 21 augustus uitgebracht en is voor €18,99 verkrijgbaar via Bol.com. Ook kun je ‘m hieronder beluisteren. Enjoy!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding