The Black Keys bezig aan nieuw album

The Black Keys bezig aan nieuw album

The Black Keys heeft aangekondigd dat zij bezig zijn met nieuw materiaal. Zanger Dan Auerbach heeft wat informatie over dit album naar buiten gebracht in een interview met magazine Rolling Stone. Ze hebben een week doorgebracht in de studio en hoewel dit niet ’the most focused studio session’ was, hebben Auerbach en drummer Patrick Carney wel goede ideeën gekregen die de bal deden rollen. Het duo zal echter pas in 2013 officieel beginnen met de opnamens, vertelde Dan. “We might not finish it until March since we have to tour so much, but we’ll see,” voegde Carney hier aan toe, “After July, we’ll be able to know how long it’ll take.”

Wanneer het proces van de opnames en alle stappen naar het eindproduct aan bod komen, vertelt Auerbach dat ze nooit weten wat er precies gaat gebeuren. Niets is gepland en er wordt weinig over gesproken. Als ze eenmaal begonnen zijn met opnemen, krijgt alles spontaan vorm en krijgen ze een idee van hoe het eindproduct zal gaan worden. Elk album beschrijft Auerbach ook als “snapshot of a moment in time. We like to let them be like that…Sort of a spontaneous thing.”

Voor dit album is nog niet vastgesteld of het geproduceerd gaat worden door  Danger Mouse, die ook de laatste drie albums produceerde. Misschien gaan ze de samenwerking niet eens aan en doen ze het gewoon zelf. We wachten af!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding