Nokia komt met Windows 8 Lumia’s

Nokia komt met Windows 8 Lumia’s

Nokia heeft de Nokia Lumia 920 en Nokia Lumia 820 geintroduceerd. Het zijn de eerste Nokia-smartphones die zullen draaien op het Windows Phone 8 besturingssysteem. De Lumia 920 is het vlaggenschip met de nieuwste, geavanceerde PureView-camera-innovaties. De camera is voorzien van de Floating Lens-technologie die er voor zorgt dat de camera vijf keer meer lichtopbrengst heeft dan andere smartphones. Hierdoor is het volgens Nokia mogelijk om binnen en zelfs ’s nachts scherpe foto’s en video’s te maken zonder flitsen.

“Nokia PureView blijft een ongeëvenaarde technologie waarmee smartphones foto’s maken, die te vergelijken zijn met die van een spiegelreflexcamera”, zegt Jo Harlow, Executive Vice-President van Nokia Smart Devices. “Met de Nokia Lumia 920 is het mogelijk professioneel uitziende foto’s en video’s te maken: in huis, buiten, in een restaurant en zelfs ’s nachts.”

“Wij zien fotografie als een van de belangrijkste onderdelen waarop smartphonefabrikanten zich kunnen onderscheiden”, zegt Crawford Del Prete, Executive Vice-President WW Products en Chief Research Officer van IDC. “Fotograferen met weinig licht is altijd een zwak punt geweest bij smartphones. Nokia heeft hier met PureView nu een antwoord op gevonden. Door het inzetten van zijn uitgebreide expertise op het gebied van fotografie weet Nokia een bijna professionele ervaring toe te voegen.”

De Nokia Lumia 920 is voorzien van de Nokia City Lens, de meest recente aanvulling op de Nokia-lokatiediensten. Door de camera te richten op een straat, voegt City Lens daaraan een laag toe met informatie over restaurants, winkels, hotels en meer. Dit is de meest intuïtieve manier om omgevingen te ontdekken. Nokia City Lens is het begin van een nieuwe ‘augmented reality’-ervaring en een verrijking van Nokia Maps. Zo is het mogelijk tussen kaarten en ‘augmented reality’ te schakelen en zo de richting te bepalen en de omgeving te verkennen. Samen met de verbeteringen aan Nokia Drive en Nokia OV bieden de Nokia-lokatiediensten de meest uitgebreide en geïntegreerde smartphonenavigatie-ervaring.

Nokia levert de Lumia 920 verder met de krachtigste accu tot nu toe (2000 mAh) en voor het eerst met een ingebouwde draadloze oplader, waardoor de smartphone supermakkelijk opgeladen wordt. Zo kan je hem o.a. op een Fatboy Recharge Pillow opladen, vet!

De Nokia Lumia 820
De Nokia Lumia 820 is een stijlvolle middenklasse smartphone met een compacte behuizing en tegelijkertijd hoogwaardige prestaties. Hoewel de Nokia Lumia 820 dezelfde ‘look & feel’ heeft als de duurdere unibody Lumia-smartphones, heeft hij ook een verwisselbare behuizing. Dit maakt het niet alleen mogelijk om voor een eigen kleur te kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld draadloos opladen. Onder de behuizing is ruimte voor een microSD-geheugenkaart.

De Nokia Lumia 920 is verkrijgbaar in geel, rood, grijs, wit en zwart. De Nokia Lumia 820 is verkrijgbaar in rood, geel, grijs, blauw, paars, wit en zwart.Beschikbaarheid en prijzen verschillen per land en  zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding