Interview: Her Bright Skies

Interview: Her Bright Skies

Afgelopen maand werd bekend gemaakt dat Her Bright Skies dit jaar hun derde studioalbum uit gaat brengen. Dit  album, genaamd ‘Rivals’, zal uitkomen in november. Wij namen contact op met Petter Nilsson, gitarist van Her Bright Skies, en stelden hem de volgende vragen.

Jullie hebben gewerkt aan een nieuw album, genaamd ‘Rivals’. Hoe is dit hele proces gegaan?
We hebben een jaar lang gewerkt aan het schrijven van dit album. In dit jaar hebben we 50 tracks geschreven voor dit album. In juni zijn we naar New York gevlogen, en daar hebben we de lijst verminderd naar 10 tracks. In de studio hebben we nog een 11e track geschreven. Het hele proces was dus erg gek. We hebben de laatste mix terug gekregen, en zijn meer dan tevreden met het resultaat.

Wat is het grootste verschil tussen ‘Causing A Scene’ en ‘Rivals’?
Alles! Je kan uiteraard nog steeds horen dat het Her Bright Skies is, maar ieder nummer heeft zijn eigen aanpak en veel gevoel in zich. Geen van de nummers klinkt hetzelfde, en geen van de nummers lijkt op wat wij, of wie dan ook, ooit eerder gedaan heeft. Ruwe, intense Rock ’n Roll.

Wat hebben jullie gedaan in de twee jaar tussen ‘Causing A Scene’ en ‘Rivals’?
Touren, touren en nog meer touren, en toen het album geschreven. We hebben geprobeerd ons te laten horen aan mensen en onze fanbase proberen uit te breiden.

Wat was de grootste inspiratie voor het schrijven van ‘Rivals’?
‘Causing A Scene’ was het meest geïnspireerd door bands die we op dat moment veel luisterden. ‘Rivals’ daarentegen, is geïnspireerd door bands waar we mee opgegroeid zijn. Het gaat van Pantera tot Blink-182. We hadden geen idee hoe we deze elementen konden samenvoegen, maar toch is het gelukt. Gelukkig.

Er komt een nieuw album uit in november. Betekent dit dat er een Europese- of wereldtournee aan komt? Absoluut! We zijn momenteel druk bezig met het plannen van een tournee. Ik kan hier helaas nog niks over vertellen, maar we proberen voor dit album een tour rond de wereld te doen.

Jullie zitten bij het label ‘Panic & Action’. Wat bevalt jullie zo aan dit label?
Ik vind het fijn dat dit een zelfstandig label is en je dus heel dicht bij de mensen staat waar je mee werkt. Je overlegt samen over mogelijke ideeën en zoekt samen oplossingen voor bepaalde situaties. Geen enkele albumrelease is hetzelfde. Niks word permanent vastgelegd. Dit zorgt regelmatig voor stress, maar uiteindelijk werkt dit voor ons het fijnst.

Wat is jullie leukste tourervaring?
Dat zijn er erg veel, maar de optredens in Nederland waren echt super! Ook Zweedse festivals zijn altijd erg tof.

Hoe is het om bijvoorbeeld tijdens een tour de hele tijd bij elkaar te zijn? Worden jullie soms niet gek van elkaar? Het is prima. We werken goed samen. We waren 5 weken samen in New York en hebben elkaar niet vermoord. Dat is dus niet iets waar we ons zorgen om hoeven te maken. Iedereen is altijd erg gefocust op de optredens of het opnameproces. Dus, nee, we worden niet moe van elkaar. Natuurlijk wordt het soms wel iets te veel, door wat dan ook, maar we zijn grote jongens. We can handle it!

Hoe zijn jullie ontdekt in Zweden?
We deden 25 tournees in Zweden, met vrienden van ons, die in bekendere bands speelden. Het label zag ons optreden en een paar weken later tekenden we het contract. Dit was een erg groot keerpunt voor ons.

Wat is het grootste verschil tussen ‘Her Bright Skies op het podium’ en ‘Her Bright Skies in het echte leven’? Hmm… Onze podiumpersoonlijkheden komen erg overheen met onze echte persoonlijkheden. We moeten in 45 minuten laten zien wie we zijn. Op het podium zijn we alleen een beetje gekker en een beetje meer bezweet.

Hebben jullie nog tips voor beginnende bands of artiesten die het willen gaan maken in de muziekwereld? Wees er zeker van dat je goede nummers schrijft. Repeteer je nummers goed en maak goede plannen voor je in de spotlight gaat staan. Werk hard en laat zien wat je in huis hebt!

Wat zijn de toekomstplannen voor Her Bright Skies?
We gaan videoclips opnemen, touren, wedstrijden, alles wat je maar kunt bedenken. 2012/ 2013 wordt een te gek jaar, dat is zeker!

Komt Her Bright Skies een keer terug naar Nederland?
Daar twijfelen we niet aan!

Is er nog iets wat je wilt zeggen tegen jullie Nederlandse fans?
Bedankt voor jullie support. Jullie zijn erg goed voor ons, en we kunnen niet wachten om jullie te ontmoeten. Extra liefde voor jullie als je 2 jaar geleden aanwezig was bij onze show met Destine!

En als laatste: Wat zouden jullie doen, als je één dag de baas mocht zijn over DutchScene?
Ik zou de hele site over Her Bright Skies maken; alle interviews, video’s en reviews. Daarna zou ik jullie sandwiches laten maken voor mij!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding