Spotlight: Cherri Bomb

Spotlight: Cherri Bomb

Vandaag wil ik jullie een band voorstellen die ik persoonlijk geweldig vind, maar in Nederland veel te weinig aandacht krijgt. We hebben het over de vierpersoons all-girl rockband Cherri Bomb. Denk: Een geluid a la The Runaways en Hole, maar uit de monden, gitaren en het drumstel van vier meisjes waarvan de jongste veertien is en de oudste zestien. Ja, inderdaad. ‘Wat doe ik met mijn leven?!’ Dat dacht ik ook.

Picture of Cherri Bomb — Credits: http://drewtua.tumblr.com/post/25737287110

Julia Pierce; 15. Miranda Miller; 16. Rena Lovelis; 14. Nia Lovelis; 15. Foto: Last.FM

Leadzangeres Julia Pierce en ik zijn even oud, maar ze was elf (Ja, 11!) toen ze de band startte. Net verhuist naar Los Angeles sprak het idee van een meidenband haar wel aan. Ze plakte de stad vol met flyers en vond haar bandleden. Toen ik elf was maakte ik me druk over de cito-toets. Al vrij snel begonnen de vier met thuisonderwijs en oefenden ze elke dag; dat worp vruchten af. Manager Samantha Maloney, onder andere de ex-manager van Hole, besloot zich over de band te buigen: Even later stonden ze in het voorprogramma van Foo Fighters end Smashing Pumpkins. Deze zomer staan ze op Warped Tour, tussen de bands waar ze zelf hun inspiratie vandaan halen.

Ook hun eerste album is momenteel uit: Bijna 40 minuten no-nonsense rock waaraan totaal niet te horen valt dat nog geen van de bandleden oud genoeg is om te stemmen.  Geen enkel nummer klinkt nep of jong. Cherri Bomb bewijst nog maar eens dat goede muziek niks te maken heeft met geslacht of leeftijd. En mag ik even zeggen dat ze er ondertussen ook nog geweldig uit zien?! Oordeel dan nu zelf:

Mijn enthousiasme klinkt misschien overdreven, maar er is niemand betaald of op andere wijze aangemoedigd dit artikel te schrijven. Ik vind deze band gewoon daadwerkelijk geweldig, en het feit dat ik mijn geboortejaar deel met de halve band maakt alles nog beter.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding