Interview: Pierce The Veil

Interview: Pierce The Veil

Op 16 juli zal het derde studioalbum van Pierce The Veil, “Collide With The Sky”, uitkomen in Nederland. Het album zal de eerste release worden van de band die door Fearless Records uitgebracht wordt. Hoewel de band nu ontzettend druk is met de Vans Warped Tour, heeft leadzanger Vic Fuentes toch wat tijd voor DutchScene vrij weten te maken en vertelde ons meer over het nieuwe album, tours en de geschiedenis van Pierce The Veil.

In een recent interview hebben jullie laten weten dat een groot deel van “Collide With The Sky” in Europa is geschreven tijdens het touren. Hebben jullie er bewust voor gekozen om het album te schrijven op tour of kwam dit vanzelf? Zo ja, waar haalden jullie de inspiratie vandaan?
Ik heb heel wat opname-apparatuur meegenomen, omdat we wisten dat we dat we door moesten schrijven als we het album op tijd af wilden krijgen in verband met de studio die we geboekt hadden. Ook houd ik er van om te schrijven tijdens het touren omdat het je herinnert aan de reden waarom we deze liedjes überhaupt schrijven.

Waar gaat het nieuwe album “Collide With The Sky” precies over, en wat is de boodschap die jullie ermee over willen brengen? Het nieuwe album gaat over de meest recente gebeurtenissen uit mijn leven. Ik probeer al mijn teksten 100% up-to-date te houden, zodat ze altijd gebaseerd zijn op mijn echte leven. Onze fans schrijven ons elke dag dat onze muziek hen helpt met alle problemen in hun leven en ik wilde ze allemaal laten weten dat het een wisselwerking heeft. Ik kan me vaak goed inleven in hoe zij zich voelen en ik heb hen net zo hard nodig als dat zij ons nodig hebben.

Op 23 augustus 2011 hebben jullie een contract getekend bij Fearless Records, één van de grotere alternatieve labels. Wat was de reden voor jullie om weg te gaan bij Equal Vision?
Ons contract was simpelweg afgelopen en we wilden iets nieuws proberen. We hebben bijna acht jaar bij EVR (Equal Vision Records, red.) gezeten en zij zullen voor ons altijd als familie voelen. Een goede vriend van me werkt nu bij Fearless, dit had ook invloed op onze beslissing.

In jullie nieuwe single, “King For A Day”, is Kellin Quinn van Sleeping With Sirens te horen. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen? Waar gaat het nummer precies over?
Het was best random, onze fans hebben ons via Twitter samengebracht. Ik bleef Tweets krijgen waarin stond dat Kellin en ik samen een nummer moesten maken. Ik besloot hem op te bellen en we gingen er samen aan werken. Het nummer gaat over dat we serieus genomen willen worden en we net zolang lawaai zullen maken totdat mensen luisteren naar wat wij te zeggen hebben.

Jullie hebben al bijna 20 tours gedaan over de hele wereld, en dus veel van de wereld gezien. Zijn er plekken die een grote invloed op jullie en de muziek hebben gehad? Zo ja, welke en waarom? De tour door het Verenigd Koninkrijk had een grote invloed op mij, nadat wij (Pierce The Veil, red.) en Bayside meerdere keren van het podium afgejoeld werden. Ik was ontzettend gefrustreerd en ik wilde heel graag een keer terugkomen en iedereen laten zien wat wij konden, zonder dat mensen enkel het hoofdprogramma wilden zien en niets om de voorprogramma’s gaven. Dit is de reden dat ik niet kan wachten om onze eerste, eigen UK-tour te doen, zodat wij kunnen laten zien wat wij in ons hebben.

Jij en Mike zijn broers, hebben jullie hierdoor wel eens last van kleine ruzies en irritaties binnen de band?  We hebben niet veel ruzie, maar als we dit wel hebben, gaat het altijd over muziek. Meestal gebeurt het tijdens het schrijven of als we ons voorbereiden voor een tour. De andere jongens lachen er dan om, want ze weten dat er na tien minuten niets meer aan de hand is, haha.

We zagen het niet snel gebeuren dat we een platencontract zouden krijgen.

Hoe zijn jullie ontdekt en zo beroemd geworden?
Ik zou ons niet zozeer ‘beroemd’ noemen. Er is een lange reis vooraf gegaan aan waar we nu zijn en ik heb nog steeds het gevoel dat wij in de toekomst nog veel meer kunnen bereiken met de band. We begonnen als lokaal bandje in Californië, waar we tijdens optredens demo-CD’s uitdeelden aan het publiek. Één van onze demo’s is in handen gekomen van mensen die werken bij een platenlabel en later kwamen zij bij één van onze shows kijken. Daarna namen zij ons mee uiteten en boden zij ons ons eerste platencontract aan. Het gebeurde heel snel en was echt waanzinnig. Voordat we een contract getekend hadden, waren we al heel lang een band, dus zo snel zagen we het niet meer gebeuren.

Hoe kijkt Pierce The Veil naar de toekomst?
Onze band was altijd al vooruitstrevend. Alles wat ik wil, is muziek blijven maken die anders is dan al ons andere materiaal. We pushen onszelf om betere nummers te maken en steeds beter te worden. We zijn maar langzaam omhoog geklommen, maar daar ben ik dankbaar voor omdat het ons de kans gaf gepassioneerde en ware fans te krijgen die er altijd voor ons zullen zijn.

Ik zie mezelf wel in Nederland wonen.

Jullie hebben vorig jaar twee keer in Amsterdam opgetreden. Wat vind je het leukste aan Nederland? Holland is eigenlijk één van mijn favoriete plaatsen van de hele wereld. Ik zou mezelf er wel kunnen zien wonen in de toekomst. Ik ben helemaal weg van de prachtige stad Amsterdam, de mensen die overal fietsen, de kanalen. De shows hier zijn ook geweldig.

Wat zou jij met DutchScene doen als je er voor één dag de baas zou zijn?
Ik zou iedereen een dag vrij geven en dan zouden we samen naar een voetbalwedstrijd gaan.

Tenslotte; is er nog iets wat je kwijt wilt aan de Nederlandse fans?
Koop alstjeblieft ons nieuwe album “Collide With The Sky” en kom vervolgens alle teksten in mijn gezicht schreeuwen als we weer naar Nederland komen!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding