Review: Skrillex in de Heineken Music Hall

Review: Skrillex in de Heineken Music Hall

Na een uitverkochte show op Lowlands en in Paradiso, trad Skrillex op in de Heineken Music Hall met als support Pretty Lights. De zaal was uitverkocht, de rijen voor de ingang waren lang, de sfeer zat erin en Dutchscene was erbij.

Ondanks het feit dat de show uitverkocht was, verliep alles vlot. Binnen een half uur na het openen van de deuren, stond iedereen binnen. Aan de garderobe werd je snel geholpen en er waren zeker vier plaatsen waar muntjes konden worden aangeschaft, die geruild konden worden voor eten- en drankwaren.

Pretty Lights, een DJ gespecialiseerd in het mixen van muziek in het eletronic/dance genre, begon echter wel een half uur later dan gepland was met zijn optreden. De zaal was voor de helft gevuld met publiek, maar dit had geen invloed op de performance van de dj. Pretty Lights trad erg enthousiast op en dit zorgde ervoor dat iedereen genoot van zijn optreden. De lichtshow was goed afgestemd op de muziek en het motiveerde het publiek om mee te doen. Het volume stond iets lager (maar zeker niet te laag) dan ik had verwacht, wat de breakdowns minder interessant maakte. Tegen het eind van het optreden van Pretty Lights was de zaal zeker minimaal voor driekwart gevuld.

Vijf minuten voor het optreden van Skrillex gingen op één na, alle lichten uit en verscheen een geprojecteerde klok op het scherm voor het podium. De zaal was inmiddels compleet gevuld en het publiek telde en klapte samen enthousiast de laatste twee seconden af. Het volume stond iets hoger en bij het eerste nummer ontstond de eerste, en zeker niet laatste, moshpit. De lichtshow was geperfectioneerd. Er werd gebruik gemaakt van verschillende kleuren, lichten, en lasers die goed op het ritme waren ingespeeld. Mensen stonden dicht op elkaar, waardoor moshpits niet altijd welkom waren, maar er werd zeker door iedereen genoten. Het publiek zong de lyrics, klapte mee met het ritme en gaf na elk nummer een daverend applaus.

Conclusie:
Na het zien van de show ben ik ervan overtuigd dat iedereen een goede avond had. Alles was goed geregeld, de lichtshow was perfect, het volume was goed en er kwamen geen technische storingen voor. Skrillex liet opnieuw zien waarom zijn shows zo snel zijn uitverkocht.


Tekst door: Atilla Roos

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding