Btw-tarief op kunst en cultuur gaat weer naar 6%

Btw-tarief op kunst en cultuur gaat weer naar 6%

Goed nieuws: het btw-tarief op kunst en cultuur wordt weer verlaagd, van 19% naar de voormalige 6%! Dit werd eerder besloten in het kader van de bezuinigingen, waardoor festivals als Lowlands, Into The Great Wide Open en Awakenings afgelopen jaar expres hun kaartverkoop eerder hielden om de verhoging te ontduiken. Nu zullen kaarten voor concerten, musicals en dergelijke culturele activiteiten en evenementen ongetwijfeld een stuk goedkoper worden dan eerst, en dat is natuurlijk hartstikke mooi.

In het programma 3voor12 Radio op 3FM werd er meteen na het bekendmaken van dit nieuws gebeld met Lowlandsdirecteur Eric van Eerdenburg, lees hier op de 3voor12-website wat hij erover te zeggen heeft.

Tegelijk met deze beslissing is er ook een andere maatregel in het leven geroepen: de hoge btw, van 19%, zal worden verhoogd naar 21%. Dit geldt voor zogeheten luxegoederen en -producten, dingen die je in principe niet nodig hebt om te kunnen leven. Eten en drinken (met uitzondering van alcohol) en geneesmiddelen vallen bijvoorbeeld niet onder luxegoederen, dus daar geldt nog steeds het tarief van 6% op.

Wat vind jij van de plotselinge verlaging van het tarief voor podiumkunsten? Ben je er blij mee, of had het je niet zoveel uitgemaakt als het als luxeproduct zou worden gerekend?

Update (29-04): het tarief wordt vanaf 1 juli weer verlaagd!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding