Interview: The Rasmus

Interview: The Rasmus

The Rasmus is terug van weggeweest! De band die in 2003 doorbrak met de wereldhit “In The Shadows” heeft onlangs het album “The Rasmus” uitgebracht. Hoog tijd dus voor een interview met deze Finse mannen. Voor dit interview spraken wij met bassist Eero Heinonen.

De nummers ‘In The Shadows’ en ‘First Day Of My Life’ waren ongelofelijk populair. Probeerden jullie een hit te maken, of pasten deze gewoon perfect in het album?
‘Shadows’ was een nummer dat erg spontaan uit een jamsessie kwam. We probeerden er geen hit van te maken, maar gewoon iets anders. ‘First Day’ was misschien meer een ontwikkeld idee van Lauri (zang) toen we samen begonnen te spelen.

Als jullie backstage zijn voor een optreden, willen jullie waarschijnlijk wel iets te eten hebben. Wat staat er op jullie rider? En wat is het meest belangrijk dat erop staat?
Pellegrino, mineraal water. En natuurlijk fruit. We hebben een vrij uitgebreide rider, want we leven graag in de tourbus en ontbijten bijvoorbeeld bij de zaal.

Een vraag over een oud nummer, ‘Liquid’, waar gaat dit over?
Eigenlijk gaat ‘Liquid’ over gevoelens die je krijgt wanneer je verliefd wordt.

Hoe komt het dat de sound van dit album zo verschilt van die van de andere albums?
Het nieuwe album is een soort mix van pop en rock. Niet erg raar in de geschiedenis van The Rasmus. Voor ons voelt het vrij positief, energiek en niet te duister.

De video van ‘Your Forgiveness’ is gemaakt door jou. Zullen er in de toekomst meer video’s voor The Rasmus of misschien voor Lauri’s solo-project door jou gemaakt worden?
Ik houd ervan om video’s en documentaires te maken. Sterker nog, in december en januari heb ik mijn eerste fictie video gemaakt en gefilmd in Nepal en India. Het gaat over een jongeman, die naar de Himalaya reist op zoek naar zichzelf, op zoek naar een alternatieve levensstijl en de betekenis achter alles.

Kan je ons wat vertellen over het nieuwe nummer “I’m A Mess”?
Ik denk dat het gaat over het feit dat je je leven niet kan beheersen. Je kunt eruit zien als een ontzettende loser, maar je ontzettend groots voelen. Of juist andersom.

Veel fans vragen zich af waarom Lauri zijn stem bewerkt, want alle fans weten dat hij een onwijs goede zanger is. Is hier een reden voor?
Zijn stem is eigenlijk niet bewerkt, maar het kan blijkbaar zo lijken voor iemand die zijn manier van zingen niet kent. Het is gewoon zo dat hij er van houdt om uren te besteden aan het over elkaar opnemen van verschillende harmonieën.

Voor de video van ‘I’m A Mess’ zijn jullie naar Tokio geweest, wat is daar wat er in Finland niet is?
De breakdown in het nummer stelt de “spiegel” voor in dit deel van de video. De fotograaf (tokio NAM) doet dit soort dingen en komt uit Tokio, het was gemakkelijker om hem daar te ontmoeten.

Met welke bands of artiesten zou jij ontzettend graag live willen spelen? Waarom?
Björk, zij is geweldig. Ook met Pearl Jam, interessante muzikanten zijn dat!

Een vraag voor jullie allen, wat is jullie favoriete nummer van het album “The Rasmus”?
Op dit moment waarschijnlijk ‘Sky’. Het is vrij melodieus en ik vind de zin “I want to see the sky open and feel the rain” erg gaaf.

Is er iets dat jullie willen zeggen tegen de Nederlandse fans?
Hoi! Wij houden van jullie en we hopen snel naar Nederland te komen om te spelen.

Zullen jullie naar Nederland komen dit jaar? Als jullie komen, zal dit zijn met de wereld tour?
Ik hoop dat we in november of december komen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding