Review: The Charm The Fury – The Social Meltdown

Review: The Charm The Fury – The Social Meltdown

De naam The Charm The Fury had ik wel eens van gehoord, maar hun muziek had ik eigenlijk nooit beluisterd. Hoe slecht het ook is, had ik er een beetje een negatief voorgevoel over. Een Nederlandse band die ‘heftige’ muziek maakt, daar zijn namelijk maar weinig goede van.

Letterlijk bij de eerste seconden van het eerste nummer is dit negatieve voorgevoel meteen weg. Het nummer dat hiervoor zorgde is het nummer ‘Bridges’. Wat komt dit nummer toch heerlijk binnen beuken met perfecte screams. “Niks intro, meteen hard beuken.” Dat is wat de bandleden van The Charm The Fury gedacht moeten hebben. Het hele nummer knalt en na ongeveer 1 minuut komen er mooie high clean vocals om de hoek kijken. Verrassend genoeg zitten er in het nummer zelfs gangvocals, die geleidelijk om gaan naar dikke screams in de laatste seconden van het nummer.

‘Dirty South’ is eigenlijk een nummer dat erg op ‘Bridges’ lijkt, alleen bevat het iets meer breakdowns. Het nummer is lekker up-tempo, en knalt heerlijk in je gehoorgang. Misschien enige kans op een gehoorbeschadiging, maarja, het klinkt goed!

Het derde nummer van de EP, ‘Family Values’, is samen met het nummer ‘The Social Meltdown’, de enige die niet direct beginnen met screams. Gelukkig komt dit later in de nummers alsnog aan bod.

In het laatste nummer, ‘Virtue Of Leadership’, is ook nog een beetje met de computer gespeeld. Hier hebben zij een soort ‘storing’ of iets dergelijks in gemonteerd. Ik kan niet precies plaatsen wat het nou is. Maar het zorgt er wel voor dat het, het down-tempo part een beetje hét extraatje geeft wat hier nodig is. Instrumentaal gezien vind ik het erg mooi gemaakt. Ik weet niet precies hoe ik het moet omschrijven, maar het klinkt erg vol. Het heeft niet de sound van platte gitaren, en drums die op elkaar zijn geplakt, maar echt goed in elkaar bewerkt.

De nummers die op ‘The Social Meltdown’ staan zijn:

01. Bridges
02. Dirty South
03. Family Values
04. The Social Meltdown
05. Virtue Of Leadership

Conclusie:
Dit is een EP die je als echte metalcore fan in je kast moet hebben staan. Daarom ben ik The Charm The Fury erg dankbaar dat ik hem binnenkort ook in de kast heb staan. Het klinkt super vet, en boven al, hetgeen wat mij het meest verraste is het feit dat ze hun eerste concert nog maar dit jaar hadden.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding