Review: Destine – Illuminate

Review: Destine – Illuminate

Een rockbandje uit ons eigen kikkerlandje, Destine, is al even aan de weg aan het timmeren. En ik moet zeggen, dit doen zij behoorlijk goed, met tours door Japan, China, waar niet eigenlijk? De vijf heren hebben een nieuw album gemaakt, ‘Illuminate’, dat het beste te omschrijven is als een typisch “Destine album”.

‘Illuminate’ bevat 10 nummers. Een aantal van deze nummers zijn al enige tijd te beluisteren, zoals: ‘Stay’, ‘Thousand Miles’ en ‘Night Skies’. Het nummer ‘Four Leaf Clover’ zorgt voor een goed begin van ‘Illuminate’. Het heeft een typische Destine-sound. Lekker tempo, goede stem en natuurlijk erg catchy.
‘All The People’ is een rockballad. Het nummer bevat gave gangvocals, een rustig tempo, rustige instrumenten die als één geheel klinken, maar waar je toch lekker de drums een beetje boven uit hoort komen. Ook geeft ‘Best Kept Secret’ mij het gevoel van een fijne ballad. Ook weer rustige instrumenten, gangvocals en een aantal hoge noten in de zang van Robin. Bij dit nummer komen, in tegenstelling tot ‘All The People’, er meer drukke gitaren doorheen.Vervolgens komen er weer uptempo rocknummers door mijn koptelefoon geknald. In ‘Unbreakable’ zit een heerlijk tempo. Niet te snel, niet te langzaam, en lijkt óók weer eennummer van hun top-album ‘Lightspeed’.
Natuurlijk is er ook één nummer die dezelfde naam draagt als het album. ‘Illuminate’ heeft het idee van een ballad, maar vervolgens ook goede invloeden van een rocknummer, wat dus een onwijs aantrekkelijke mix is. In dit nummer vallen de piano noten op, die eerder uiteraard wel te horen waren, maar niet zo duidelijk als in ‘Illuminate’.

Conclusie:
‘Illuminate’ is net als ‘Lightspeed’ een top-album. Op ‘Lightspeed’ stonden een aantal hits (‘In Your Arms’,  ‘Spiders’, ‘Down’ en natuurlijk ‘Where Are You Now?’) Dit album bevat nummers die je keer op keer beluistert. De repeat knop zul je dus ook erg dankbaar zijn tijdens het luisteren. Als ik dit album een andere naam zou moeten geven, zou dit een verlenging zijn van ‘Lightspeed’, en zou de naam dus ‘Lightspeed 2.0’ worden. De heren zijn bij hun genre gebleven en hebben een enorm mooi album in elkaar gezet, waar wij als Nederlanders onwijs trots op móéten zijn!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding