Review: Black Veil Brides

Review: Black Veil Brides

In het jaar 2011 zouden de zwaar opgemaakte heren van Black Veil Brides in een uitverkochte The Max, Melkweg staan. Helaas ging dit concert niet door aangezien zanger Andy Biersack, misschien beter bekend als Andy Sixx, zo nodig zijn neus moest breken tijdens een eerder concert. Maar op vrijdag 23 maart 2012 waren zij weer terug, zonder ernstige verwondingen. Voordat het concert begon, stond er ook al een flinke rij te wachten tot zij naar binnen mochten.

In het voorprogramma stonden de mannen van de band D.R.U.G.S.. Zij waren voor mij nog onbekend, natuurlijk had ik wel eens van de naam gehoord, maar geluisterd had ik nog niet. Toen het eindelijk tijd was dat iedereen naar binnen mocht en het optreden begon, kwam zanger Craig Owens onwijs arrogant het podium op, in tegenstelling tot de rest van de band die het erg bleek te waarderen dat de hele The Max vol stond. De instrumenten waren erg goed afgesteld, net als de microfoon, waardoor de zang goed te horen was.
De lichtshow was bij de eerste paar nummers erg irritant, maar vervolgens werd deze wel beter. Het publiek was razend enthousiast over D.R.U.G.S., er werd al redelijk veel gemosht en er werd veel mee gezongen.

Na D.R.U.G.S. was het tijd voor de band waar de hele zaal al maanden naar uitgekeken had, Black Veil Brides. Voordat zij het podium op kwamen, moest er natuurlijk nog opgebouwd worden. Helaas was er na het eerste kwartier nog niemand op het podium te zien die aan het opbouwen was. In deze tussentijd was wel te horen welke bands een inspiratiebron zijn voor Black Veil Brides. Door de speakers komen nummers van Alice Cooper, AD/DC en Iron Maiden.

Black Veil Brides werd enorm goed ontvangen en begonnen gelijk goed met entertainen. Frontman Andy Biersack liep van de linkerkant van het podium naar de rechterkant en weer terug, continue. Na een aantal nummers vindt Biersack dat hij lang genoeg braaf en veilig is geweest en besluit het publiek in te springen. Alle 14-jarige meisjes die hier stonden bleken dit totaal geen probleem te vinden. Biersack werd direct door de security eruit gehaald en terug op het podium gezet, zonder dat Biersack iets gebroken had.
De screams zijn vele malen beter dan de clean vocals. Persoonlijk ben ik absoluut niet ondersteboven van de clean vocals. Drummer CC vond dat het tijd was voor een drumsolo, en niet zomaar een drumsolo. Deze drumsolo was van hoog niveau en hiermee heeft hij maar weer bewezen dat hij weet hoe zijn drumstel in elkaar zit en weet hoe je een publiek moet vermaken.
Hierop volgden dat het publiek begon te zingen: “Waar is het feestje? Hier is het feestje!” De band komt weer het podium op en kijkt verbaasd, alsof zij nog nooit zo iets gehoord hebben. Achteraf blijkt waarom, zij dachten dat de zaal “We are a spaceship, you are a spaceship” zong… Americans. Biersack wilde natuurlijk aan de fans laten zien hoeveel hij van hen hield. Dit deed hij doormiddel van idiote koppen trekken.
Het nummer ‘Knives and Pens’, waarmee zij zijn doorgebroken, werd ook als een van het best ontvangen.Helaas was er helemaal voor en achter in de zaal een slecht geluid. De zang werd enorm overstemd door de slechte afstelling van de bass van Ashley Purdy.

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding