Foo Fighters, Bloc Party en Triggerfinger naar Lowlands

Foo Fighters, Bloc Party en Triggerfinger naar Lowlands

Vandaag heeft de organisatie van Lowlands bekend gemaakt dat Foo Fighters, Bloc Party, Triggerfinger en The Kyteman Orchesta op Lowlands 2012 zullen staan. Lees hieronder het bericht van Lowlands:

Gimme an O! Gimme another O! What’s that spell? Foo! What’s that spell? Foo! What’s that spell? Foo Fighters! Jawel mensen, niemand minder dan de F-formatie van squadronleider Dave Grohl dendert straks voor het eerst sinds 2005 het luchtruim van ons geliefde Lowlands weer binnen. Is dat fijn of is dat fijn? Sinds het vorig jaar verschenen comebackalbum ‘Wasting Light’ is ook de muziek weer volledig op orkaansterkte, dus reken maar dat de Californische rockers je vanaf noot één dwars door het tentdoek heen blazen. En zo hoort het natuurlijk ook. Learn to fly!

Nog meer rock en vuige gitaren? Laat dat maar aan Triggerfinger over. Hoewel: van gevoelige melodietjes is de band ook niet vies, al worden ook die steevast opgediend op een bedje van ronkende gitaarriffs. Hoe dan ook: hard of zacht, koken gaat het!

Een andere oude bekende is Bloc Party. Na een winterslaap van drie jaar staat het Londense indiekwartet te briesen om de wei weer in te mogen. Aan een nieuw album wordt noest geklust, en frontman Kele Okereke spoelt de bittere smaak van zijn matig ontvangen soloplaten graag weg met een nieuwe dosis bruisende blocrock, waarbij het nog spannend wordt om te zien wat straks de overhand blijkt te hebben gekregen: de hoekige gitaren of de rusteloze elektronica. Een echte surprise party dus, waarvoor jullie allemaal zijn uitgenodigd.

Hij is terug, de man die in 2009 de complete nederpop binnenstebuiten keerde, door de wringer haalde en wapperend te drogen hing. Samen met zijn Hiphop Orkest trok trompettist Kyteman een spoor van verbijstering en opwinding door de Lage Landen, onderwijl de ene prijs na de andere achter de zegekar knopend. Na het Kytecrashtussendoortje met Eric Vloeimans is er nu The Kyteman Orchestra, in alles de overtreffende trap. Groter, klassieker en overdonderender, waarbij jazz en hiphop niet langer de boventoon voeren, maar in een uitgebreidere smeltkroes met opera, drum ’n’ bass, electro, minimalisme en meer waanzinnigs de brandstof van dit achtste wereldwonder vormen. Gaat. Dat. Zien.

Bron: Lowlands.nl
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding