Smithsfoodgroup presenteert vier Nederlandse hardcore-bands in ACU te Utrecht

Smithsfoodgroup presenteert vier Nederlandse hardcore-bands in ACU te Utrecht

Smithsfoodgroup presenteert vier Nederlandse hardcore-bands in ACU, Utrecht op 4 april. Voor 6 euro kan je bij deze vette avond zijn en All Heads Rise, Unchained Breathing, Secret Handshake Club en Sanchez, the Devil & the Hierophant zien. Lees hieronder het hele bericht!

De female fronted hardcore-groep All Heads Rise voert de avond aan in ACU. Het Goudse vijftal deed in het verleden onder meer ervaring op in het voorprogramma van genregrootheden Death Before Dishonor, Sworn Enemy en Death By Stereo én tijdens diverse shows in negen Europese landen. Als kersje op de taart kwamen ze onlangs met EP “No Hope No Cure”. Single ‘Hungry Wolves’ neemt momenteel heel het internet over.

De Limburgse Mijnstreek begint ondertussen de hardcore-area van Nederland te worden.Unchained Breathing is weer zo’n jonge band, een vriendenclub, uit het zuiden van Nederland. Met enorm veel potentie. Het vijftal werd in 2011 geselecteerd voor de Limburgse bandwedstrijd Nu Of Nooit en heeft ondertussen lang gewerkt aan een verbeterd geluid. Zij presenteerden in februari de enthousiast ontvangen single ‘Anthem’.

Secret Handshake Club is de enige band die de botheid van Norma Jean en Dillinger Escape Plan kan combineren met het melodieuze van Glassjaw en Elton John. De Utrechters deden eerder het voorprogramma van Rolo Tomassi, 36 Crazyfists, Therapy? en Shai Hulud, maar werden ook bijvoorbeeld geselecteerd voor De Grote Prijs Van Nederland in 2011. Hun nieuwe EP is helemaal gratis te downloaden op de officiële bandwebsite.

De Utrechtse heren en dame van Sanchez, the Devil & the Hierophant maken een mix van post-rock, indie en folk. Het vijftal stond eerder in de finale van The Clash of the Titans en is momenteel ook geselecteerd voor Emergenza, ’s werelds grootste festival voor opkomende bands. Ook hun muziek is gewoonweg gratis on-line te downloaden en beluisteren, zoals het hoort. Later dit jaar komt het vijftal met een nieuw album.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding