Review: Grado SR60 koptelefoon

Review: Grado SR60 koptelefoon

Aangezien ik ongeveer 7 uur per dag muziek luister via een koptelefoon, was ik  toch erg benieuwd naar een ander merk koptelefoon. Zelf gebruikte ik altijd een Sennheiser, zonder problemen en was hier dus altijd zeker wel over te spreken. Maar zoals ik al zei, nu eens tijd voor iets anders. Via Facebook had ik mensen gevraagd wie ‘speciale’ koptelefoon merken kenden en werd vervolgens verwezen naar de Grado.

Geluid
Het geluid van de koptelefoon is natuurlijk hét belangrijkste wat er is bij een koptelefoon. Toen ik de koptelefoon voor het eerst gebruikte was ik zeker verbaasd door het volume. Mijn Sennheiser zou op hard volume flink beginnen te storen waarbij de Grado perfect geluid geeft. Dat heb ik getest door deathcore en flinke hardstyle te draaien.

Een minpuntje van de SR60, is dat zodra ik deze op mijn iPod aansluit het volume een stuk minder hard is. Uiteraard wel verstandig, in verband met gehoorbeschadiging, maar toch is het voor mij persoonlijk een minpuntje.

Comfort
Niet hét belangrijkste, maar toch zeker niet onbelangrijk, het comfort. Zodra je de SR60 op je hoofd plaatst, merk je niks tot weinig van de koptelefoon. De oorkleppen zijn onwijs zacht, en kunnen 360 graden draaien, dus deze past perfect op je oren.

Hierbij zitten wel een aantal minpunten. Als je deze een tijd om je nek hebt hangen, begint het soms wel te irriteren in je nek. Ook is een groot minpunt het snoer. Deze is 2 meter lang. Dit vind ik erg onhandig aangezien de kans groter is dat je ergens aan blijft hangen. De dikte van het snoer daarentegen is dikker dan de meeste snoeren, en is dus ook veel beter beschermd dan de meeste snoeren.

Betaalbaarheid
De betaalbaarheid van een koptelefoon is uiteraard ook iets wat je graag wilt weten. De SR60 heeft een prijs die iets hoger is dan de Sennheiser die ik zelf heb.  De SR60 kost €99,00. Als je een koptelefoon met goed geluid wilt, en met sterk materiaal die ook heerlijk zit, is dit zeker een aanrader!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding