Review: When All Light Dies – Transition

Review: When All Light Dies – Transition

Sinds de mannen van When All Light Dies een band vormden hebben zij niet stil gezeten. Van optredens in kleine kroegen, tot het spelen van een voorprogramma van uitverkochte zalen in onder andere de Melkweg, tot optredens in het buitenland. Zo hebben zij het album ‘Transitions’ op 23 oktober 2011 uitgebracht. Met dit album hebben zij zich duidelijk op de kaart gezet.

‘Transitions’ bevat 9 harde nummers, die je zeker zult blijven luisteren. Toen ik hun eerste single, ‘Shifting Gears’ hoorde wist ik meteen weer dat When All Light Dies een van de bands is uit Nederland waar je trots op mag wezen. Ik was ontzettend verbaasd door de clean zangpartij van zanger Jeffrey Oonincx. Want als je wel eens eerder van deze band gehoord hebt, weet je dat dit de eerste keer is waarin je clean vocals hoort.

Als jij iemand bent die altijd graag met de nummers mee zingt, zal dit helaas niet een band zijn voor jou. Of je moet in het mooie boekje kijken die bij de CD in zit, waarin duidelijk tekst is aangegeven. Zijn brute gitaarsolo’s meer iets voor jou? Dan zit je óók goed bij ‘Transitions’!

Het album staat uiteraard vol met keiharde nummers die je speakers uit elkaar blazen, maar ook zitten er soms wat rustigere stukken in de nummers. Zo hebben zij het nummer ‘Guide You Down’, waarin dus ook clean vocals te horen zijn. Het is dus wel een klein beetje bewezen dat deze heren ook rustig kunnen zijn en niet altijd hoeven te beuken.

Het album bevat twee nummers die ik beschouw als rustige nummers, verder zijn alle nummers heftig en klaar om een mosh te starten, of natuurlijk een flinke Wall of Death. Hiervoor is dit materiaal namelijk erg geschikt. De nummers zijn voorzien van prachtige gitaarsolo’s, heftige drums, lekkere basspartij en een gouden stem.

Conclusie:
‘Transitions’ is een ontzettend energiek album die harde, maar ook redelijk rustige nummers bevat. Als je When All Light Dies bekijkt als het genre metalcore zal deze niet ontzettend opvallen tussen de rest van dit genre. Dit neemt niet weg dat het wel een van Nederlands beste metalcore bands is. Als dit genre jouw ding is, is ‘Transitions’ zeker de moeite waard om te kopen. Ik denk dat als deze heren nog meer aan hun promotie doen, zij zeker kunnen uitgroeien tot een ontzettend bekende band, binnen en buiten Nederland.

Hieronder is de tracklist van ‘Transitions” te vinden:

01. ‘Through The Eyes Of The Observer’
02. ‘Shifting Gears’
03. ‘Guide You Down’
04. ‘In Ruins’
05. ‘Anything But Perceptive’
06. ‘Resignation’
07. ‘Caged By Time’
08. ‘Lost In Between’
09. ‘Under The Veil’

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding