Record Store Day presenteert: Black Friday

Record Store Day presenteert: Black Friday

Op vrijdag 25 november presenteert Record Store Day Black Friday. Deze vrijdag zijn er exclusieve vinyl-releases in de grote, onafhankelijke platenzaken in Nederland.

Black Friday is een initiatief van Record Store Day, de internationale feestdag van de onafhankelijke platenzaak en vindt jaarlijks plaats op de 3e zaterdag in april.
In Amerika is Black Friday bekend als de dag na Thanksgiving en het startsein van de kerstaankopen. Veel mensen zijn vrij en winkels houden massaal uitverkoop. Record Store Day heeft deze dag omgedoopt als ‘back to black’ Friday: Terug naar het vinyl.

Hierbij ligt de focus op het ‘zwarte goud’, met releases van o.a. The Doors, Pink Floyd, Kings of Leon en Red Hot Chili Peppers.

Denk ook aan een van binnen naar buiten afspelende plaat van de Black Keys, nooit eerder uitgebrachte nummers van Janis Joplin, complete boxen van The Doors, en meer. Je kunt het volledige overzicht van vinyl-releases bekijken op recordsrecordstoreday.nl.

Een goede dag dus om artiesten te steunen en hun muziek te kopen, in plaats van te downloaden. Ga jij vrijdag de platenzaak bij jou in de buurt bezoeken? Laat ons weten in een reactie of je eventueel iets gaat kopen en waar!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding