Review: The Word, No Resistance & Mayday 13 in Utopia

Review: The Word, No Resistance & Mayday 13 in Utopia

Vrijdag, 11 november was het tijd voor de 21e show van de Nederlandse rockband The Word. In hun voorprogramma stonden No Resistance en Mayday 13, ook 2 onbekende bandjes die aan het begin van hun muzikale carrière staan. In de Utopia in Drunen traden deze drie bandjes op en Dutchscene was hierbij om te kijken of er nieuw talent bij zat!

Om 21:00 uur opende Rami (Bassist ‘I’ll pick you up’) de avond door de eerste band aan te kondigen: No Resistance. Deze 5 koppige coverband uit Dongen heeft een zeer goede smaak van de nummers die ze uitzoeken. Zo kwamen er nummers van o.a. Paramore, My Chemical Romance en Greenday voorbij. Hoewel de zangeres een zeer mooie stem heeft, zal de band nog veel moeten oefenen. Fouten die gemaakt werden vielen helaas erg op. Pluspunten aan deze band zijn een leuke uitstraling en lekkere nummers!

Vervolgens verscheen onze presentator Rami rond 22:00 weer op het podium, waar hij de volgende band aankondigde. Mayday 13 was aan de beurt! Deze enthousiaste band afkomstig uit Giessen trok wat meer aandacht door middel van veel interactie met het publiek. Mayday 13 speelde vooral eigen nummers. Deze werden door de leadzanger gezongen, terwijl de tweede stem duidelijk veel zuiverder was. Ook deze band had een leuke uitstraling en kwam, voornamelijk door de leadzanger, lekker energiek over.

Als laatste kwam The Word om 22:45 het podium op, de hoofdact van deze avond. Deze Drunense band bestaat uit 4 leden, waaronder de 2 meiden Lynn(Zang) en Kim(Drum en 2e stem). Met hun unieke stemgeluid, wat overigens enorm goed klonk, zorgden zij ervoor dat iedereen in de zaal naar hen keek. Hoewel de interactie met het publiek toch echt beter kan, was deze band wel lekker enthousiast. De eigen nummers klonken totaal niet slecht en ze zullen er zeker verder mee komen! The Word is al druk bezig om groter te worden en zal begin januari de studio induiken om hun eerste EP op te nemen. Vervolgens zullen ze hem rond april uitbrengen, waarna ze weer meer shows zullen geven.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding