Power Laces: Veters die zichzelf vastmaken!

Power Laces: Veters die zichzelf vastmaken!

Dat geveterde schoenen zichzelf vastmaken is wel een grappig detail in de film ‘Back to the future’, maar het zou heel goed kunnen dat jij ze over een tijdje ook aan je voeten hebt!

Ken je de Power Laces van ‘Back to the future’ nog? Zo niet, kijk dan nog even snel naar dit filmpje!

Erg leuk natuurlijk en grote kans dat ze over een tijdje uitgebracht worden! Blake Bevin uit San Francisco is namelijk een technisch project begonnen waarin ze heeft geprobeerd schoenen te maken waarvan de veters zichzelf vastmaken. En dit is gelukt! Hoewel haar eerste design er nogal lachwekkend uitzag, zoals Blake het zelf verteld, heeft het toch meer dan 1 miljoen views gekregen!

Vervolgens kreeg Blake vele berichten met positieve feedback en dat was voor haar het moment dat ze besloot om dit design op de markt te brengen! Maar het waren niet alleen de Gadget en Sci-fi fans die erg enthousiast waren over dit project. Blake kreeg namelijk ook ontzettend veel berichten van mensen die iemand kenden met een invaliditeit, en voor wie zulke schoenen dus erg handig zouden zijn! Blake kent het probleem en verteld hier het volgende over:

‘That especially affected me as I have a grandmother with Parkinson’s Disease, and I knew that despite the initial source material for the idea that a product like this could really help people. So I am making it my mission to make it happen- but I cannot do it alone!’

Ze kon het inderdaad niet alleen voor elkaar krijgen: Blake had er natuurlijk enorm veel geld voor nodig! En daar heb je dan weer sponsors voor. Mensen van over de hele wereld gaven haar geld om dit project uit te kunnen brengen. Het doel was om $25.000 op te halen en zoals het er nu uitziet op haar site is dat gelukt! Het is nu alleen nog de vraag wanneer ze in de winkels te krijgen zijn.

Deze schoenen zijn dus niet alleen ontzettend gaaf, maar ook nog eens heel handig! Zie Hier een filmpje van Blake met de schoenen.

 

 

Volg het nieuws over deze Power Laces via Twitter, Facebook en haar eigen site waar je ook nog een interview kunt vinden over deze schoenen.

 

Verstuur met WhatsApp

Reacties

Sluit inlogvenster
Beveiligde verbinding