Nokia kondigt Windows Phone toestellen aan

Nokia kondigt Windows Phone toestellen aan

Vandaag vond Nokia World plaats in Londen. Tijdens dit jaarlijkse evenement voor klanten, partners en ontwikkelaars presenteerde het bedrijf de Nokia Lumia-serie. Verder lanceert Nokia vier nieuwe mobiele telefoons met een stijlvol ontwerp, een uitstekende ‘social’ ervaring en locatiegebaseerde technologie. Met de Nokia Asha 300, Nokia Asha 303, Nokia Asha 200 en Nokia Asha 201 vervaagt de lijn tussen smartphones en mobiele telefoons. Ook toonde het bedrijf headsets die gemaakt zijn in samenwerking Monster.

Nokia Lumia-serie

Nokia Lumia 800
De verbazingwekkend sociale Nokia Lumia 800 combineert een prachtig design met zeer levendige kleuren (cyaan, magenta of zwart) met de beste ‘sociale’ en internetervaring die er is. Gebruikers hebben met één aanraking toegang tot sociale netwerken en beschikken over eenvoudige groepering van contacten, een geïntegreerd communicatieverloop en Internet Explorer 9. De Nokia Lumia 800 biedt een gebold 3,7-inch AMOLED ClearBlack-scherm dat naadloos is geïntegreerd in het ontwerp van het slanke toestel. Verder biedt het apparaat een 1,4 GHz-processor met hardwareversnelling en een grafische processor. De Nokia Lumia 800 omvat een instant-share camera-ervaring op basis van toonaangevende Carl Zeiss-lens, HD video-afspeelmogelijkheden, 16 GB aan intern werkgeheugen en 25 GB aan gratis SkyDrive-opslag voor het opslaan van afbeeldingen en muziek.

De Nokia 800 Lumia is beschikbaar vanaf 17 november 2011 bij The Phone House, BelCompany, KPN, Hi en Vodafone. Reserveren of alvast bestellen is vanaf vandaag mogelijk via deze link. De verwachte verkoopadviesprijs bedraagt 499 euro.

Nokia Lumia 710
De no-nonsense Nokia Lumia 710 is ontworpen zonder al te veel poespas. Dit toestel is te personaliseren met covers voor de achterkant (wat érg leuk is!) en duizenden apps. De Nokia Lumia 710 maakt de Lumia-ervaring beschikbaar voor meer mensen wereldwijd. Gebruikers delen foto’s direct en krijgen sociale updates. Internet Explorer 9 levert de beste browserervaring. Dit toestel is beschikbaar met een achterkant in zwart, wit met zwart, wit, cyaan, fuchsia of geel. Met dezelfde 1,4 GHz-processor, hardwareversnelling en grafische processor als de Nokia Lumia 800 heeft, biedt de Nokia Lumia 710 hoogwaardige prestaties voor een betaalbare prijs.

De verwachte verkoopadviesprijs voor de Nokia Lumia 710 is 349 euro.

Beide smartphones bieden de bekende Nokia-ervaring en zijn geoptimaliseerd voor Windows Phone. Ze bevatten onder meer Nokia Drive, een volwaardige persoonlijke navigatieoplossing met gratis turn-by-turn navigatie en een speciale gebruikersinterface voor in de auto. Nokia Music introduceert MixRadio, een gratis mobiele-muziekstreamingapplicatie die wereldwijd honderden stations biedt met populaire en lokale muziek voor elk land.

Later dit jaar komt Nokia met een update die ervoor zorgt dat Nokia Lumia-gebruikers persoonlijke muziekkanalen kunnen creëren uit een wereldwijde catalogus van miljoenen nummers. Verder is Gigfinder volledig geïntegreerd in Nokia Music. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid te zoeken naar live muziek, waar ze ook zijn. Gigfinder zorgt voor een complete end-to-end muziekervaring. Na de Nokia Music-software-update later dit jaar delen gebruikers muzikale ontdekkingen direct via sociale netwerken en kopen ze concertkaartjes via de applicatie.

Asha: een nieuwe reeks slimmere mobiele telefoons

Nokia ziet het als zijn missie om stijlvolle producten van hoge kwaliteit te produceren, die de beste toegang bieden tot sociale netwerken, internet en informatie. Daarnaast streeft het bedrijf ernaar een ultieme gebruikservaring en een waardevolle propositie voor de ‘next billion’ mobiele-telefoongebruikers te leveren. Deze consumenten willen een eenvoudig te gebruiken dual-sim, lokale diensten en content en apps van derden – allemaal met de superieure gebruikerservaring die zo kenmerkend is voor de mobiele telefoons van Nokia.

De nieuwe Nokia Asha-reeks van mobiele telefoons komt tegemoet aan bovenstaande eisen. Asha is het Hindi-woord voor ‘hoop’. Het tekent het belang dat Nokia hecht aan positieve gebruikerservaringen en het bieden van nieuwe kansen voor miljoenen mensen om hun dromen te verwezenlijken.

De Asha mobiele telefoon-serie omvat de Nokia Asha 303, Nokia Asha 300, Nokia Asha 200 en de Nokia Asha 201.

Verstuur met WhatsApp

Reacties

Sluit inlogvenster
Beveiligde verbinding