Review: Nokia X7

Review: Nokia X7

De Nokia X7 is één van de laatste nieuwe toestellen van Nokia die op Symbian draait, Nokia gaat namelijk binnenkort over op Windows Phone en laat zo het oude vertrouwde Symbian achter. Wel heeft Nokia een nieuwere versie van Symbian op het toestel gezet, namelijk Symbian Anna.

De vorm van het toestel is misschien in de ogen van sommigen ouderwets, maar toch is de telefoon wel weer origineel. Een groot voordeel aan de vorm van het toestel is dat hij goed in de hand ligt en een niet ál te gladde onderkant heeft. Zo vind ik hem lekkerder in mijn handen liggen dan een BlackBerry of een iPhone.

Hoewel de processor van de X7 geen recordsnelheid haalt, lijkt het er op dat de 620MHz ruim voldoende is voor de smartphone. Zo is gamen op de X7 heerlijk als je eenmaal weet hoe het qua besturing werkt, hij speelt goed muziek af en heeft een super goede camera van acht megapixels. Wel had de ‘snelle browser’ nog wat sneller gemogen, maar zelfs die vind ik niet slecht. Ook is de Opera browser een aanrader, die kan gewoon via de Ovi Store gedownload worden.

Ook een QWERTY toetsenbord ontbreekt natuurlijk niet, want op de ouderwetse manier van typen op een telefoon zit niemand meer te wachten. Hoewel veel mensen de T9 functie waarschijnlijk fijn zullen vinden, vind ik het vreselijk irritant dat die functie nog bestaat.

De Nokia Ovi store kent ook steeds meer applicaties waardoor de telefoon nog aantrekkelijker wordt. Standaard op het toestel staat bijvoorbeeld een National Geographic applicatie en widget, ook zijn er een aantal film trailers te vinden.

Zelf zou ik met oog op de aankomende Windows Phone toestellen van Nokia eerst wachten totdat die toestellen aangekondigd zijn, maar als je echt een nieuwe, goedwerkende smartphone wilt is dit toestel toch wel een aanrader! Vooral als je veel foto’s maakt, want de acht megapixel camera van het toestel maakt in mijn ogen mooiere foto’s dan de gemiddelde digitale camera.

Voor €417 is het toestel verkrijgbaar bij o.a. Bol.com.

Toestel cijfer: 7,5

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding